Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

TRUPPSTATUS DAM A

4 februari 2021 15:39
Dam

Trots en väldigt positiv trend resultatmässigt så är det en fortsatt nedåtgående kurva sett till frånvarande spelare och på förekommen anledning ger här Mikael Jeppsson en uppdatering om spelarstatusen i Dam A.


Silja Eskelinen

Saknas pga skada. I bortamatchen mot Jönköping den 27/1 var oturen framme. Silja har efter det första tuffa halvåret med att acklimatisera sig till nytt land och ny liga verkligen lyft sig spelmässigt efter jul. I en passande roll och omgivning så såg vi verkligen fram emot att Silja skulle kunna bidra med allt sitt kunnande. Men maximal otur i en dråplig situation utan motståndarkontakt bröt hon ett litet ben i främre fot. Silja är gipsad och spelar inte mer den här säsongen.

Yamou Njai

Saknas pga lågt blodvärde. Efter att till och från känt sig trött en tid tog Yamou prover som visade på ett för lågt blodvärde. Yamou är i goda händer och under utredning men rekommenderas inte att elitidrotta under tiden pga den fysiska belastningen. Yamou spelade senast mot Lund borta men har därefter i de matcher det har varit möjligt varit med på bänken för att bidra med energi till laget.

Josefine Keller

Saknas pga skada. Josse har nu varit borta ett tag sedan hon i bortamatchen mot Falun i slutet av november var den första av våra spelare som bröt ett ben i foten den här säsongen. Josse har sedan en tid tillbaka både blivit av med gips, stöd och kryckor. Rehabiliteringen har växlats upp de senaste dagarna men det är för tidigt att säg när hon är tillbaka på plan igen. Josse är med på bänken när det ges utrymme och bidrag med energi till laget.

Johanna Ejdelind

Saknas pga skada. Tyvärr ser det ut som att den handledsoperation Johanna gjorde i höstas inte fallit väl ut. Efter noggrann rehabilitering och återhämtning började vi försiktigt matcha in Johanna i laget igen. Men problemen med handleden återvände och nu är bedömningen att det är för hög risk att fortsätta spela mer innan det är helt läkt. Johanna får god hjälp av sjukgymnast och ortoped, men just nu är prognosen väldigt oklar mer än att det högst tveksamt till mer spel den här säsongen.

Fyra enormt tuffa avbräck och det är ju inte utan att man ”saknar” tiden då spelarna drog på sig vanliga fotledsstukningar och förkylningar…. Detta är tveklöst den säsong vi har drabbats av de mest udda frånfallen och truppen har onekligen tunnats ut den sista tiden. Vi utvärderar naturligtvis löpande hur vi ev hade kunnat förebygga några av skadorna även om de har varit en del maximal ”otur” inblandat. Med hjälp av inlånade spelare fortsätter vi med en hög träningskvalité samtidigt som vi tar en match i taget. Vi har ju förutom en skadedrabbad höst även haft det tungt resultatmässigt och just den delen har vi ju lite lämnat bakom oss nu. Samtliga spelare är som sagt i goda händer och de tillsammans med Frida krigar alla på med sin rehabilitering samtidigt som de stöttar laget. Jag ser fram emot att se alla på plan igen och är ödmjukt väldigt tacksam för all den energi de i en tung period ändå har kvar att ge till lagkamrater och ledare!

Mikael Jeppsson Huvudtränare