Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Idag 2 matcher
Onsdag
29 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher

SVENSKA CUPEN - KVARTSFINAL

14 september 2021 11:07
Dam

På onsdag kl 19.00 smäller det när topplaget Pixbo gästar Baltiska hallen för kvartsfinal i Svenska Cupen. Det är bästa av en match som gäller så vinnaren i ordinarie tid, SD eller efter straffar avancerar till semifinalen. Hemsidan tog sig ett snack med damernas huvudtränare Mikael Jeppsson och kände han lite på pulsen inför matchen.


Vi tar avstamp med damernas huvudtränare Mikael Jeppsson inför veckans kommande matcher. Det vankas kvartsfinal på hemmaplan mot Pixbo i Svenska Cupen. På lördag spelas serien äntligen i gång, även då mot Pixbo fast på bortaplan.

Hur har sommaren varit för er i damlaget? Föregående säsongs kantades ni av onekligen flertalet skador i truppen. Hur är status i truppen nu?

Just försäsongen är ju lite av en favoritperiod för mig så jag har njutit som fisken i vattnet. Vad tjejerna har tyckt vet jag inte riktigt men de har iaf kämpat riktigt grymt och vi är bättre tränade än någonsin. Våra skador har- och är ett lite aber för oss och status är väl lite i sidled just nu totalt sett.

Ni har fyllt på med intressanta namn från utlandet (Esther Jeyabalasingam, Laura De Fries, Iida Mettällä, Denisa Kotzurova) inför säsongen. Kan du berätta lite mer om era nyförvärv? Vad tror och hoppas du att de kommer att tillföra till laget?

Gemensamt för alla är ju att de kommer till Sverige och Malmö för att satsa på sin innebandy. Så bara där får vi in spelare som bidrar starkt till gruppens klimat och kultur. Att de kommer från utlandet är ju inget nytt för oss och truppen är van vid att kommunicera på lite olika sätt. Vill även påstå att vi som grupp har blivit mycket bättre på att just kommunicera när vi är så flerspråkigt. Bra kommunikation stärker en grupp! Individuellt så kommer alla att utvecklas hos oss men det är klart att de idag är på lite olika nivåer i sin karriärer. Denisa har ju redan känt på SSL med och kommer ha en tongivande offensiv roll hos oss, Iida har en succsésäsong bakom sig och är nybliven världsmästare med U19 som kommer bidra i vårt offensiva backspel, Laura utvecklas varje vecka och är också väldigt skicklig på sista tredjedelen. Esther eller Yeja som vi kallar henne är en kvick spelare som kommer bryta mönster.

Det blir fullt ös i veckan med två matcher mot samma motstånd i Pixbo. Första matchen spelas på hemmaplan 15/9 kl. 19:00 i Svenska Cupen. På lördag 18/9 kl. 16:00 möts ni igen, då på bortaplan i seriepremiären. Hur går dina känslor och tankar inför veckans matcher?

Mina känslor just nu är som vanligt vid den här tiden, dvs att man hade velat ha några veckors försäsong till. Men för gruppens skull är det nog lika bra att det drar igång nu och det blir minst sagt ingen mjuk startsträcka utan stentufft motstånd direkt. Skönt att få Pixbo i cupen först så att alla får känna på det innan det sen blir seriespel. Vi går såklart för att vinna bägge matcherna men främst fokus just nu ligger på onsdagens match.

Snart kan vi äntligen få välkomna publik till matcherna igen. Föreningen har SSL:s mest prisvärda årskort tycker vi där vi hoppas fylla Baltiska Hallen! Till sist, varför ska man köpa FBC-kortet och vad kan magenta-publiken förvänta sig av er i damlaget säsongen 20/21?

Jo men vi gör ju en kampanj dels för att vi ska bjuda igen till vår publik som mestadels fick sitta bakom en skärm förra säsongen. Sen tror jag kanske olikt många andra att det inte kommer vara att trycka på en knapp och så blir det fulla hus utan man får nog jobba för att få tillbaka publiken. En sak är ju att erbjuda ett kriminellt billigt säsongskort. En annan sak är ju att bjuda på sevärd innebandy och det tycker jag man ska förvänta sig av oss den här säsongen. Dels ett vilt kämpande spelare som jobbar som ett lag men även lite mer kaos på plan och många aktioner. Så inget att tveka på, kom till hallen det blir åka av!

Vi önskar huvudtränare Mikael Jeppsson och damlaget lycka till inför veckans bataljer!

Köp FBC-kortet HÄR

Beställ enskild biljett HÄR

Onsdag 15/9 kvartsfinal mot Pixbo kl. 19:00, Baltiska Hallen.