Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Malmö fick revansch emot Lillån med råge!

16 februari 2019 19:12

Herrarna besegrade Lillån IBK på hemmaplan med hela 11-4 under lördagen


I den första matchen lagen möttes var Malmö totalt utspelade och Lillån gjorde precis vad dem ville. Malmö förlorade med hela 7-1 och säsongens bottennapp var ett faktum men efter dagens match är ordningen återställd. Malmö spelade en fantatsik bra innebandy och gjorde allt rätt, framförallt i den sista perioden. Matchen slutade hela 11-4 till Malmö. Hemsidan tog ett snack med tränare Jörgen Hansen om hans tankar efter matchen

Vilken match, vilken underbar och viktig vinst, hur går dina tankar? Givetvis är det en enormt skön känsla, jag kommer ihåg hur besviken vi alla var efter matchen i Örebro på den långa bussresan hem men idag kommer vi in väl förberedda och sugna på revansch. Det handlade inte bara om poäng idag, det handlade om att visa för oss själva att vi är mycket bättre än vad vi var sist och givetvis är alla poäng nu när vi närmar oss slutet livsviktiga.

Vad gjorde ni annorlunda idag i jämförelse när ni mötte Lillån första gången? Grunden till problemet i matchen på bortaplan var att vi aldrig kommer upp i nivå, att vi aldrig ens gick av bussen mentalt. Det var en total kollaps men idag är vi påkopplade från början och förberedda på vad Lillån kommer att göra. Vi vet ju att Lillån är ett sjukt taktiskt samspelt lag och vill verkligen plocka bort deras signum och se hur dem svara på det. Vi lyckades rätt så bra med det och fick matchen precis dit vi ville.

Lillån vakna dock till i den andra perioden, hur resonera ni inför den tredje perioden som gjorde att ni fick i princip allt rätt i den sista perioden? Det Lillån gjorde i den andra perioden var att trycka upp sin fjärdegubbe lite aggressivare men det var fortfarande inget som skaka oss. Vi gick bara igenom våra grunder och inräkning defensivt men framförallt att vi behövde komma upp på tårna och stänga ner dem så bra som vi kan göra med vår defensiv. Vi visste att chanserna till att avgöra matchen skulle komma så det var bara att köra på med lite bättre marginal defensivt.

Nästa vecka väntar ännu ett lag ni förlorade emot sist, Visby på bortaplan. Hur ska ni infria revanschen emot dem? Ja det stämmer, Visby fick kontra hem den matchen på våra offensiva misstag. Visby är ju i en mycket bättre form nu än vad dem var då men det känns inspirerande att få sätta sig ner och jobba med den uppgiften. Visby-resan är något killarna tycker om väldigt mycket så att dem kommer vara sugna på att leverera en grym match råder det ingen tvekan om. Vi har en bra historia till platsen att ta med oss.

Stort grattis till vinsten och lycka till i nästa match emot Visby!