Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match

VÄLKOMMEN HEM SIMON LINDBLAD

22 april 2021 15:00
Herr

Simon Lindblad som spelade delar av förra säsongen i laget på lån från Höllviken är från nu en permanent spelare i Malmö FBC. Då Malmö tillika är Simons moderklubb så känns det såklart extra bra att öppna upp herrlagets #ibsilly med en hemvändare med hjärtat på rätt plats.


”Vi kan stolt presentera Simon Lindblad som första värvningen inför kommande säsong. Simon som kom in redan förra säsongen på lån från Höllviken hjälpte oss nå en fin tabellplacering kommer nu hem till Malmö på ”riktigt” igen. På planen bidrar han med en härlig attityd och vinnarskalle, men även en spelstil som är totalt orädd. Simon kommer bli ett stort utropstecken i Allsvenskan nästa säsong och avtalet är skrivet över 3 år.” Kommenterar Magnus Dahlström i Sportgruppen.

Hemsidan tog tillfället i akt och fick några ord med huvudpersonen.

Du var ryktenas man och hade erbjudande från andra klubbar men valde till slut Malmö. Vad fick dig att välja Malmö? Malmö är min moderklubb vilket gör att hjärtat alltid kommer klappa lite extra för just Malmö sen efter utlåningen i år i kombination med satsningen som är på gång i laget så kändes det tillslut omöjligt att tacka nej när Mange kastade upp korten på bordet. Det känns skönt att den förlorade sonen äntligen har hittat hem efter några år på vift hehe! Sen hörde jag även att Thomas vår materialare ska stanna kvar kommande år vilket då gjorde att valet blev lite lättare.

Du kom tillbaka till Malmö efter utlåning från Höllviken och var en bidragande faktor till vår fina tabellplacering. Var kände du att du gjorde störst skillnad? Svår fråga men kändes som att jag hittade en fin kemi i femman med Axel JR, P.Sannum, Calle & Carlgren där vi hade som uppgift att försöka stänga ner motståndarnas förstafemma & sedan kontra. Min roll var lite att hämta boll & starta uppspelen, så det är i så fall speluppbyggnaden/starta kontringar som jag gjorde störst skillnad i.

Det sägs att du ska ta över 87an från Ludde. Berätta lite mer om det! Ludde är en förebild för många och 87an har blivit ett legendariskt nummer i herrlaget, 87an har varit ett flitigt nummer i poängprotokollet och jag känner att genom bara att bära 87an så får man ca 10 gratis mål per säsong. Annars är det mest en rolig grej som jag & Ludde har skämtat om, så vi får se ifall det blir verklighet. Men mina förhoppningar är att Ludde ringer upp mig och säger att han kör ett år till.

Nästa säsong kommer du att få möta din gamla klubb Höllviken där du har många gamla lagkamrater och vänner. Vem slår du helst en tunnel på? Jag kommer sikta på att göra tre tunnlar och de kommer att vara på Ted Nivestam, Simon Larsson & Johannes Wilhelmsson.

För de som inte känner dig. Hur beskriver man bäst Simon på plan? Jag är en spelare som alltid ger allt för laget och lever mig in i matcherna vilket man kanske har sett under säsongen. Jag gillar även att ha mycket boll och bidra med lite poäng ibland.