Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Intervju med Jacob

12 februari 2021 11:00
Herr

Hemsidan känner Jacob Carleson på pulsen efter hans avgörande straffmål mot Åby i förra omgången och inför kommande hemmamatcher! Har ni missat straffmålet så kika in på klubbens Instagram.


Jacob, stort grattis till segern i den så viktiga streckmatchen.

Tack för det!

Du går fram och avgör på straff på övertid, vem valde straffskytt och hur gick tankarna när du fick kliva fram, som rätt ovan straffskytt får man väl ändå säga?

Jag vet faktiskt inte riktigt. Vi har inte direkt någon uttalad straffskytt. Jag brukade faktiskt ta en del straffar när jag var yngre. Lyckades nog stå perfekt i blickfånget för coach när straffen dömdes som tur var.

Du må vara en målgest-maskin. Har du något ess i rockärmen som inte använts ännu?

Nu när Anders Svenssons glädjerus från frisparken mot Argentina 2002 är förbrukad har jag nog inte så mycket mer på lager. Om det mot förmodan skulle råka bli något mer mål denna säsongen så får jag gå på känsla. Finns alltid en Bernmark-inspirerad helikopeter nära tillhands.

I år har det blivit mycket back för din del. Hur känns det och var spelar du helst nästa säsong?

Det spelar ingen större roll för min del. Jag trivs väldigt bra med att vara back just nu, och jag spelar gärna där jag behövs som mest.

Dubbelmatch på hemmaplan kommande helg/vecka där vi möter Onyx och Karlstad. Två lag du mött otaliga gånger. Vem ser du mest fram och möta?

Just nu har vi fullt fokus på matchen mot Onyx. Ett lag som ser bättre och bättre ut för varje omgång sedan vi mötte dem senast. Det blir en otroligt rolig match som vi går in till mycket revanchsugna men samtidigt med en stor ödmjukhet inför uppgiften. Karlstad är alltid kul att möta då vi får plocka fram vår allra grisigaste sida i försvaret.

Du är en av våra mest rutinerade spelare i allsvenskan, Vem är egentligen din nemesis i allsvenskan?

Svår fråga. Antagligen någon på samma nivå som har spelat hur många matcher som helst men med en högst medioker poängskörd. De kan man sällan namnen på…

Tack Jacob för detta och kör hårt mot Onyx!