Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

VITEJ V MALMÖ "KIKI"

23 juni 2022 18:00
Dam

Andra nyförvärvet utifrån för säsongen till damlaget är den tjeckiska landslagsspelaren Kristýna ”Kiki” Lechnerová. Med det sagt önskar vi en Glad Midsommar till alla och än en gång välkommen till Malmö ”Kiki”!


TJECKISK LANDSLAGSSPELARE TILL MALMÖ FBC

Malmö FBC värvar den tjeckiska landslagsspelaren Kristýna Lechnerová inför säsongen i världens bästa liga, Svenska Superligan.

Kristýna även kallad ”Kiki” är född 2003 och kommer närmst från den tjeckiska silverme-daljören Chodov (Prag). Hösten 2021 spelade hon som underårig i U19 VM för Tjeckien som gjorde en stark turnering och slutade trea. Nästa VM är redan i månadsskiftet au-gusti/september där ”Kiki” såklart är en bärande spelare. Hon ingår även i seniorlandslagets trupp. ”Kiki” spelar framför allt back och avtalet är skrivet över tre säsonger.

”Äntligen kan vi välkomna ”Kiki” till Malmö på riktigt! Hon har regelbundet besökt oss ge-nom åren och tränat med laget, ja dessutom spelat någon träningsmatch. Detta har ju gjort att vi har lärt känna henne väl och hon oss. När ”Kiki” nu går ut skolan i Tjeckien går flytt-lasset direkt till Sverige där hon ansluter laget mitt i försäsongen. Som spelare är ”Kiki” en offensivt lagd back med bra blick för spelet och med ett starkt avslut. Vi är övertygade om att hon direkt kommer att konkurrera om platserna men är såklart medvetna om att det behövs lite omställningstid för spelare som kommer ifrån utlandet. Jag ser värvningen av ”Kiki” som en kanonvärvning på både kort- och lång sikt!” Kommenterar Klubbchefen Mi-kael Jeppsson.

Källa: PM