Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 2 matcher
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match

TEREZA URBÁNKOVÁ FÖRLÄNGER

21 mars 2020 11:51
Dam

Den tjeckiska flaggan kommer fortsatt att hissas i Baltiska hallen då Malmö FBCs mest rutinerade och landslagsmeriterade spelare Tereza Urbánková förlänger sitt avtal. Tereza som kom till Malmö för två år sedan är en viktig poängspelare och kulturbärare.


I fredags tog även Malmö FBCs damlags säsong slut då slutspelet ställs in pga coronaviruset. Laget som har gjort sin bästa säsong någonsin sedan debuten i världens bästa liga för fem säsonger sedan slutade på en femteplats i tabellen. Nu läggs fokus på truppbygget inför nästa säsong och en viktig första pusselbit i det arbetet är en förlängning med forwarden Tereza Urbánková.

Tereza som är född 1991 har kom till Malmö för två år sedan och har även längre bak i tiden en säsong med KAIS Mora. Tereza har också varit ”bofast” i det tjeckiska landslaget som var snubblande nära en VM-final i vintras (förlust i SD mot Schweiz). I Malmö har hon hitintills producerat 52 (36+16) poäng på 51 matcher i SSL. I landslagssammanhang råder det ingen tvekan om att hon är lagets mest rutinerade spelare med över 116 A-landslangskamper på sitt CV. På dessa har Tereza stått för 120 poäng. I vintras gjorde Tereza sitt femte raka VM-slutspel och hon har även spelat fyra Champions Cup med olika klubblag.

“Känns mycket bra att få inleda vår presentation av förlängningar med Tereza. Tereza har sedan hon kom till oss stått för all den rutin hon besitter och är starkt bidragande till vår träningskultur och lagets professionalitet. På plan är Tereza mycket mer än en pålitlig poängspelare och kan användas i många olika spelformer.” Kommenterar Klubbchefen Mikael Jeppsson

Källa: PR