Lördag
10 Nov 1 match
Torsdag
15 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Måndag
19 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 2 matcher
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match

Ellen summerar säsongen

7 maj 2018 09:14

En lång säsong är nu till enda för de allra flesta. För Ellen Rasmussen har det varit en ännu starkare säsong än någonsin förut. Meritlistan har bara växt och poängskörden har ökat stadigt. Detta resulterade i en säsong där Ellen var med om SSL-slutspel, Första VM:et på seniornivå, VM guld på seniornivå, Utmärkelsen Årets idrottskvinna i Malmö, Årets spelare i Malmö FBC, Nådde sin 25 landskamp på seniornivå, EFT Guld i Finland och allra senast fick hon Malmö Stads Idrottspris.


Det är knappast någon i Sverige som är förvånad längre över att Ellen Rasmussen konstant levererar i alla lägen. I Malmö har vi vetat om det en längre tid. Denna säsongen tog hon ytterligare kliv och landade på en 6:e plats i SSLs poängliga med 49 poäng (30+19). Detta blev då belönat med en plats i VM truppen som i december åkte till Bratislava för att ta hem VM guldet vilket också blev Ellens första VM på seniornivå. Hon bidrog med det hon är bäst på nämligen att göra mål och var med hela vägen fram till finalen mot Finland där hon fick vara med om sitt första VM guld på seniornivå. För detta blev hon också belönad av Malmö Stad med utmärkelsen Årets Kvinnliga idrottare som den allra första innebandyspelaren i Malmö att få det priset och dessutom fick hon det absolut finaste priset en idrottare i Malmö kan få ”Malmö Stads Idrottspris”.

VM ”Vi visste att vi var storfavoriter och att de bara var vi som skulle kunna påverka vilken färg på medaljen vi skulle ta med oss hem till Sverige. Vi gör en bra turnering men i VM finalen tar nerverna över litegrann. Finalen blir en tight match och går enda till straffar där Sara Hjorting lyckas stänga igen kiosken. Vi gör en bra match och även finland gör en riktigt grym match. Vi hade kunnat stänga matchen redan efter 2 perioder för där har vi kontroll på matchen och skapar riktigt mycket farliga lägen men som sagt nerverna spökade lite under matchen. Jag fick dessutom äran att lägga sista avgörande straffen men de gick aldrig så långt och jag kände nog mycket lättnad över att jag inte behövde slå den där straffen. När Sara Hjorting räddar den avgörande straffen så fylldes hela kroppen av glädje, lättnad och lycka. Mitt första senior VM guld, wow. De är svårt att sätta ord på de men shit vad magiskt de känns.

Utmärkelserna ” Jag har varit rätt missnöjd och besviken med min egen prestation den här säsongen. Men jag har höga krav på mig själv och de är inte alltid de rätta. När jag nu blickar tillbaka på säsongen 17/18 så får jag nog nypa mig själv i armen och känna mig stolt. Jag var med och vann VM guld, vi tog en slutspelsplats med laget och jag har fått äran att vinna 2 individuella priser. ”Årets idrottskvinna i Malmö” och ”Malmöstads idrottspris”. Wow vilken grej! Första gången jag blir uppvaktad såhär fint. Jag känner en otrolig stolthet över vad jag åstadkommit och hur jag har vuxit som människa, både på och utanför innebandyplanen. I en så stor idrottsstad som Malmö så valde juryn att ge mig stadens idrottspris. De är fantastiskt stort och jag är superglad."

Därefter var det rakt tillbaka till hetluften i SSL där hon tog tag i taktpinnen och ledde laget med sina poäng i en tuff kamp mot Dalen om den sista slutspelsplatsen som hon också hjälpte till att bärga uppe i Umeå. Däremot så blev det andra Umeålaget IKSU numret för stort i slutspelet och IKSU gick ju vidare och blev svenska mästare i Globen. Dock så är det en fortsatt framgång för Ellen och laget som börjat etablera sig på allvar i SSL och har nu deltagit i två raka slutspel.

”Inför säsongen fick vi en ny huvudtränare (Joon Berggren) och för de flesta som spelat i Malmö FBC ett tag nu så innebar de den första nya huvudtränaren någonsin. De blev en omställning i våra hjärnor även om Joon var med redan förra året och de i princip var samma spel vi skulle spela. Säsongen har varit rena rama berg och dalbanan, vilket kanske inte är så optimalt för ett lag som siktar mot höga mål. Men som lag tror jag att denna säsongen har gett otroligt mycket. Vi hade en period där vi förlorade 6 matcher i rad men de är av sånt man tar lärdom. Vi är ett ungt lag och måste lära oss av våra misstag. Prestationsmässigt är vi inte nöjda som lag. Vi har inte spelat den innebandyn vi har velat. Ett tag låg vi nästa sist i tabellen och de såg inte ut som att vi skulle knipa en slutspelsplats. Men sista matchen i SSL lyckas vi gå in och köra över Dalen och ta sista slutspelsplatsen. Att som lag vara missnöjd med säsongen och ändå ta en slutspelsplats är grymt starkt.”

Efter uttåget ur SM-slutspelet så var det bara att ställa om. Det fanns fortfarande guld att spela om i Skånemästerskapen där lokalkonkurrenten IBK Lund skulle stå för motståndet. Det blev ingen spänning utan laget med Ellen i högsta växel kunde lätt avväpna Lund på bortaplan och bärgade guld ännu ett år i Skåne. I matchen blev även Ellen utsedd till matchen lirare. Där var säsongen slut för de flesta i laget, för några blev det sista matchen i Malmö och för några var det till och med sista matchen inom innebandyn. Men när resten av laget fick lite ledighet så var Ellen inte färdig med sin säsong än. Euro Floorball Tour stod för dörren där Ellen också fick en plats i landslaget återigen. I Finland blev det ännu ett guld för Ellen som hjälpte Sverige besegra ärkerivalen Finland, Tjeckien och Schweiz i finska Nurmijärvi. Hon nådde därmed också sin 25:e landskamp för Sverige och fler ska det bli! Som det inte vore nog så fick hon även pris som Årets spelare i Malmö FBC. Frågan är nu bara vad som väntar härnäst för Ellen och Malmö FBC.

#fbcfamiljen