Söndag
07 Nov 2 matcher
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Lördag
20 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Måndag
20 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Fredag
28 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Tisdag
01 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Fredag
18 Feb 2 matcher
Söndag
20 Feb 2 matcher
Onsdag
23 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher

Intervju med Felix Carlgren & Kim Clemedtson

4 januari 2022 09:48
HERR

Inför stundande match mot Lagan på torsdag så fick vi chansen till en intervju med Felix Carlgren & Kim Clemedtson som båda skrivit på nytt avtal med Malmö FBC.


Intervju med Felix: - Som förste spelare ut att förlänga är ju sportgruppen otroligt nöjda. Hur är känslan hos dig efter att ha kritat på ett nytt avtal?

Känslan är fantastiskt skön! Glad över att allting är på plats och kunna skriva på såhär tidigt känns väldigt roligt.

- Du har varit trogen i många år och utvecklats mer och mer till en nyckelspelare och fått mycket förtroende av tränare Patric. Hur känner du själv? Vad har du utvecklat i ditt spel?

Ja det har blivit ett par år nu, tiden flyger förbi. Jag känner att jag under Patric verkligen har fått spela ut mitt spel och fått tillbaka otroligt mycket självförtroende. Sen är det klart att man år för år blir lite snabbare i beslutsfattande och likande vilket gör en stor skillnad. Men i huvudsak handlar nog mycket om självförtroende och ett förtroende från Patric som du nämner!

- Du har nya fina kedjekamrater denna säsong i Kim och Tuben. Hur är kemin mellan er? Kan du berätta något extra?

Ja vi har verkligen fått stäm på allting men det känns samtidigt som att vi har ett par växlar till i oss. Det går inte att prata om vår kedja utan att nämna Acke och Carle på backen som verkligen låter oss spela ut vårt spel. Men jag tror att en stor nyckel är att vi är väldigt tighta utanför planen också vilket gör att taket är högt och är någon inte nöjd så hör man det! Men Carle och Acke är utan tvekan största faktorn till att vi funkar så bra ihop.

- Sedan du kom till Malmö, vad är ditt bästa minne i den magenta dressen?

Oj svår fråga, måste nog nästan säga Höllviken hemma denna säsongen efter en coronapandemi utan publik, den matchen var riktigt rolig att spela!

Intervju med Kim: - Förlängningen är i hamn och sportgruppen är mer än nöjd. Vad fick dig att vilja förlänga kontraktet?

Det va la ett ganska lätt val på många sätt. Jag har min sambo i Malmö med lägenhet osv och har inga tankar på att flytta någonstans på ett tag. Sen innebandymässigt så trivs jag väldigt bra i Malmö FBC både med tränare och lag, och känner inte att det finns något annat lag som lockar just nu. Man är ju inte heller 18 och ung o lovande så nu tänkar man i lite andra banor än förr också.

- Vi inledde serien starkt men har tappat lite mot slutet. Vad krävs för att vända på steken och hitta tillbaka till inledande formen?

Kan väll ändå erkänna att inledning va lite över förväntan från vår sida, samtidigt som jag tycker vi förtjänar det med hur vi spelar. De senaste matcherna har varit liten dipp för oss, men jag ser inte det som oroväckande. Alla lag har en dipp under säsongen någon gång och jag tror att efter uppehållet nu så kommer det vända igen för oss. Lite spelare som kommer tillbaka från skador och nya spelare som visar upp sig.

- Vem ser du fram emot att möta under andra halvan av säsongen?

Jag vill ha revansch mot Warberg! Leda med 4-0 till 3e perioden och tappa till 4-5 är inte okej från vår sida, och dom tre poängen ska tillbaka till oss.

- Hur summerar du din egen säsong såhär långt?

Upp och ner litegrann. Började väll ganska knackigt poängmässigt men med lite matcher i benen trillade det in lite poäng också. Sen är jag inte den som är hetast i min femma utan Carlgren och Tuben fixar mycket framåt för oss, och det gör dom bättre än mig just nu!

- Vad är ditt tydligaste minne från säsongen så här långt?

Svårt att inte säga Höllviken hemma. Fin inramning och kul att möta Hölle i en seriematch för första gången på väldigt längre. Blev ju också en jämn match så den står väll ut lite. Sen tycker jag även öppningsmatchen mot Lagan står ut en del. 5-0 mot förra årets kval lag och Sjöstrand får hålla 0an i en öppnningsmatch, satte tonen för resterande säsong enligt mig.

Vi tackar både Felix och Kim för intervjun och ser framemot en framtid med dem båda i herrlaget.