Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Presentation av D.O.I.T

11 december 2019 09:00
CSR- initiativ

D.O.I.T (delaktighet, organisering, inkludering & trygghet) är en verksamhet för att ge fler barn och unga tillgång till en meningsfull fritid. DOIT gör vi tillsammans med Rädda Barnen, skolan och Skåneidrotten. Gemensamt jobbar vi för att sänka trösklar för barn och unga att delta i föreningsidrott.


Allt fler barn och unga hittar inte till den organiserade föreningsidrotten. Barn och ungdomar som lever i socioekonomisk utsatthet är mindre aktiva i den organiserade föreningsidrotten än andra. Forskningen visar på olika faktorer som påverkar deras deltagande i idrottsaktiviteter, bland annat brist på pengar till aktiviteter/utrustning, nivån på medlems- och träningsavgifter samt att utbudet av föreningar i socioekonomiskt utsatta områden många gånger är lågt eller obefintligt. De mest utsatta barnen får inte tillgång till en meningsfull fritid / god hälsa och har små möjligheter att bli inkluderade i den så viktiga idrottsrörelsen. Detta är alarmerande! Med vår samlade erfarenhet, kompetens och lokala närvaro kan och vill vi bidra med metoder och arbetssätt som kan vända utvecklingen.

En långsiktigt hållbar metod Rädda Barnen har sedan många år stöttat idrottsrörelsen i arbetet med en idrott fri från kränkningar, diskriminering och övergrepp. Med DOIT har Skåneidrotten och Rädda Barnen utvecklat en arbetsmetod, som går ut på att barn och unga slussas ut i föreningslivet efter att de själva varit med och fått uttrycka sina åsikter. De får prova aktiviteter i anslutning till skoldagens slut, aktiviteter som föreningar håller i på skolan. Metoden handlar också om att hjälpa den enskilde att komma till en idrottsförening (engagemangs-guidning). En del i metoden är även att utbilda föreningen i High Five ”5 steg till handlingsplan” - förebyggande arbete utifrån kränkningar, diskriminering och övergrepp.

**Kroksbäck ** Med D.O.I.T är vi engagerade i stadsdelen Kroksbäck och där eleverna i mellanstadiet får lira innebandy på tisdagseftermiddagen. Ledare för träningen är Yamou Njai som också spelare i damlaget (SSL) och är instruktör på Malmö Floorball Academy.

Vårt mål är trygga och inkluderande miljöer där barn och unga erbjuds jämlika förutsättningar att idrotta.

*CSR - Corporate Social Responsibility