23 Mar 1 match

Fortsatt slutspelshopp trots förlust

18 mars 2019 07:25
Dam

Damerna inledde helgen med en stark bortaseger mot Warberg med 6 – 2 och kröp därmed ännu närmre Umeå-laget Dalen som innehar den sista åtråvärda slutspelsplatsen. Upplagt för dramatik när det var just Dalen som stod för motståndet i helgens andra match, denna gång på hemmaplan i Kirseberg….

En väntad matchbild där bägge lagen slet för centimetrana på plan. Halvchanser skapades mot bägge målen och det var tillslut Ellen Rasmussen (Tereza Urbánková) som överlistade bortaförsvaret till 1-0. Som sen stod sig perioden ut.

Om det var ett ganska sent mål i den 1:a perioden så hann knappt publiken bänka sig innan Dalen hade kvitterat till 1 – 1 via straff när perioden var knappa minuten gammal. Fortsatt spelmässigt Dalen-övertag ungefär halva perioden då matchbilden vänder. Nu skapar vi fler och bättre chanser där en kryssribba får räknas som den bästa. Men utdelningen uteblir och 1-1 inför den sista perioden.

Kampen tilltar i den 3:e perioden och även om publiken inte bjuds på något bländande anfallsspel så är det hög underhållsfaktor för den som uppskattar kamp och spänning. Tyvärr är det Dalen som gör sitt första mål i 5 mot 5 spel och tar därför ett stadigt tag om den 8:e slutspelsplatsen. Men aldrig att de skulle få åka hem med 8:e platsen i tryckt förvar och i slutet satsar vi allt på en kort och i spel 6 mot 4 sitter kvitteringen. Matchen går till SD, en spelform vi har blandat och gett i under säsongen. Med b la en vinst i just SD mot Dalen i höstats i minnet så hade vi god känsla. Men tyvärr vinner inte känslor några poäng utan ml och kvällens sista mål sitter tyvärr i hemmamålet.

Trots förlusten så lever slutspelsdrömmen! En seger i ordinarie tid krävs i den svåra bortamatchen mot topplaget Endre samtidigt som Dalen inte får plocka poäng i sin hemmaavslutning mot Mora. Inga skyhöga odds men fullt tillräckligt för att vi ska ge allt och lite till för att förlänga säsongen.