Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match

TACK LUDVIG

7 april 2021 15:19

Nästa spelare som tyvärr kommer lämna insidan av sargen är herrlagets lagkapten Ludvig Andersson. Ludvig har spelat sju säsonger i Malmö FBC varav sex i A-laget. På dessa sex säsonger spelade Ludvig 145 matcher och producerade totalt 197 (146 mål + 51 assist) poäng.


När spelarna har uppehåll pågår truppbygget för fulla muggar. Ett tråkigt besked däremot är att vår eminenta kapten Ludvig Andersson lägger klubban på hyllan. Ludde har varit en fantastisk förebild i laget och burit bindeln på ett föredömligt sätt. Poängmakaren har haft många ögon på sig efter sina senaste säsonger men tyvärr för våran del så fortsätter nästkommande säsong utan Ludde, eller vågar vi hoppas på en comeback? För er som varit med länge har vi ju sett detta förut. Oavsett en framtida comeback eller inte ska Ludde ha ett stort tack för sina insatser i Malmö FBC genom åren och vi önskar honom ett stort lycka till med den civila karriären. Vi fick oss en avslutande intervju med Ludde där han summerar sina bästa minnen.

Kan du ranka dina top 3 innebandy minne i Malmö och berätta lite mer om något av dem?

Har många fantastiska minnen genom åren i Malmö, men här kommer mina topp tre:

Jag och min kedjekamrat Jacob Carleson var och titta på Chelsea-MFF i London. Problem var att vi skulle flyga från Malmö till bortamatchen mot Visby dagen efter, vi hade en felmarginal på ca 45 minuter. Efter en sömnlös natt insåg vi att flyget till Köpenhamn var allt annat än i tid. Felmarginalen på 45 minuter var nu ett minne blått. Men efter en heroisk insats av piloten (en världsrekord flygning) lyckades vi landa i Köpenhamn, ta oss till Sturup och springa till flyget mot Visby!

Givetvis måste man ha med bedriften man lyckades med mot Åstorp detta året. 6 mål i ett hett derby är givetvis något man alltid kommer att minnas!

Den givna ettan är såklart målgesterna. För många år sedan började Jacob och vår förra målvakt, Bernmark, prata om att bli äckligare ute på planen. Här började spektakulära målgester ta fart med bland annat helikoptern i spetsen. Sedan dess har vi skapat oss ett namn i innebandy-Sverige, grisiga och fina Malmö FBC.

Kan du sätta ihop din drömfemma genom åren? Drömfemman:

Målvakt: Sjöstrand Tuff konkurrens på denna positionen. Men Sjöstrands senaste säsong är var något utöver det vanliga. En otrolig målvakt som aldrig slutar att förvåna.

Backar: Gustav Rundgren och Tom Flydalen Vilka backar! Spelskickliga och offensiva spelare som är en mardröm för en forward att möta.

Center: Edin Dagasan Fantastisk människa och innebandyspelare. Den franska mästaren är en överlägsen backcheckare, underlättar för mig som inte riktigt är lika snabb hemåt.

Forwards: Jag och Crantz Inte helt otippat kanske. Genom åren har det blivit många mål för min egen del, men det hade definitivt inte varit möjligt utan min radarpartnern Crantz. Kan utan tvekan säga att Crantz är den bästa spelaren jag någonsin spelat med!

Om någon ärver #87 en dag. Vilka egenskaper måste den spelaren ha?

#87 Har redan lovat ut mitt nummer till Simon Lindblad, vi får se om han vågar ta över tröjan. Skulle någon annan överta #87:an så hoppas jag givetvis på en målgörare. Kanske kan det därför bli ett nummer för min efterträdare, Johannes Almholt!