Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 2 matcher
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match

TACK JOHANNA NILSSON

8 april 2019 09:49
Dam

Det är med stort vemod vi tvingas meddela att Johanna Nilsson lägger klubban på hyllan. Johanna är en av Malmö FBCs mesta A-lagsspelare med 187 matcher fördelat på 8 säsonger. På dessa matcher har Johanna skrapat ihop 240 poäng (112 + 128) vilket placerar henne på en andraplats i den totala poängligan genom alla tider i Malmö FBC Dam A.


Johanna tillhör kärntruppen av spelare som har varit med på resan uppåt i seriesystemet ifrån Division 2 säsongen 2011-12 till dagens slutspelsjagande SSL-lag. Tyvärr har de senaste säsongerna kantats av knäbesvär och det är dessa som nu tvingar fram en pensionering.

”Även om det är förbannat bittert och tråkigt så förstår jag Johannas val. Att bedriva elitverksamhet med skadebesvär som inte vill ge med sig tar tillslut ut sin rätt.” Kommenterar Klubbchefen Mikael Jeppsson

Johanna som kom till Malmö FBC ifrån IK Stanstad för 8 säsonger sedan och varit högst tongivande på resan uppåt i seriesystemet samt de framgångar klubben hade på juniorsidan under en period.

”Johanna har varit en viktig och central pjäs för Malmö och dess framgångar under många år. Som center så har hennes placeringssäkerhet varit viktig men framförallt så är det hennes vassa teknik och offensiva färdigheter som imponerat på mig. Stark passningsspelare med vasst avslut gjorde henne farlig i offensiven, bra på att läsa spelet, täcka skott, skära vinklar har levererat i försvaret och detta kryddar vi med extra spets i tekningar. Med dessa attribut så var hon väldigt viktig för oss i alla spelformer.” Kommenterar huvudtränare Niklas Lauritsen

Jeppsson som har varit Johannas tränare under hela resan (med undantag för 17-18) avslutar.

”Jag kan inte med några få rader beskriva vad hon har betytt för laget och föreningen. Utan håller det till att Johanna har varit med och byggt upp Malmö FBC Dam helt enkelt, vilket vi är evigt tacksamma för. Vidare har Johanna inte enbart bidragit som spelare utan hon är väldigt populär som tränare på akademin och våra camper. Nu hoppas jag först och främst att hon ska läka ordentligt och självklart ska vi göra allt för att behålla/nyttja hennes kompetens inom #fbcfamiljen”

Statistik 8 säsonger 187 matcher 112 mål 128 assister 240 poäng