Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Fredde inför JIK

20 oktober 2018 10:30
Dam

Damlagets och hela Malmö FBCs mest rutinerade ledare på sportsidan ger sin syn på säsongsinledningen och statistik.


Två vinster och två förluster i säsongsinledningen, du som har lite att jämföra med hur står sig denna öppning historiskt? Statistiskt sett är det en bra öppning, vi har aldrig haft 6p efter fyra omgångar förr, däremot har vi haft 7p efter fem, så det gäller att vinna mot Jönköping idag för att hålla de fina siffrorna uppe! Ser man sen mer till hur känslan är i laget och i gruppen så tycker jag den är lite bättre än de senaste två säsongerna, mer energi, mer glädje och skön inställning. Det känns även som vi växt in i SSL-kostymen och mognat som lag.

Med lite extra ansvar för statistiken så har du bättre koll på hur vi presterar än vad som kanske uppfattas från åskådarhåll. Nämn någon statistik du för och varför? Det är framförallt alla avslut som tas i matchen, från båda lagen, vem som tar dem, varifrån de tas på planen, vilken typ av skott och vart de tar vägen. Sen är det lite annat smått och gott såsom tekningar, frislag, plus/minus osv.

Har du något konkret exempel på när statistikresultat och matchresultat hänger ihop?
Det är väl rätt självklara grejer som sticker ut mest egentligen, tex kan man ju se att de matcher vi vinner har vi ofta en hög procent täckta skott defensivt och offensivt gör vi oftast fler mål ju fler direktavslut vi tar.

Vilken del av vår statistik vill du att tjejerna förbättra och varför? Allt! Nä, men kan man förbättra varje liten detalj några procent så ger det en hel del förbättring sammanlagt. Sen är det väl lite individuellt vad var och en behöver förbättra, men ska man peka på en specifik sak generellt så är det väl ovan nämnda direktavslut för det ger fler mål helt enkelt.

Du har särklass flest säsongen i Malmö FBC, innebär det några extra fördelar? Man tycker ju att man efter att ha varit med sedan vi startade upp damlaget i division 3 för 14 år sedan borde ha några fördelar, men nä..