Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Ellen Rasmussen förlänger sitt kontrakt med moderklubben

3 maj 2023 06:27

Hon föddes i Malmö och är genom sin innebandy en nyckelfigur och en förebild. Med över 100 poäng i landslaget och över 400 poäng i SSL (inkl. slutspel) så är vi glada över att Ellen Rasmussen förlänger sitt avtal med Malmö FBC.


Från division två till tre VM guld och över 100 poäng i landslaget

En av världens bästa innebandyspelare kommer från Malmö. Hon heter Ellen Rasmussen. I Malmö FBC har hon varit med på resan och spelat en av huvudrollerna när klubben tagit sig från division två till att bli ett slutspelslag i världens bästa liga. Tre VM-guldmedaljer har det blivit hittills – och hon är långt ifrån färdig med sin karriär.

Under våren gjorde Ellen Rasmussen sitt 100:e poäng i landslaget. Faktum är att Ellen har på 64 matcher i landslaget uppnått 63 mål och 51 assist, det vill säga 114 poäng. Dessutom passerade Ellen 400 poäng i SSL (inkl. slutspel).

Det går egentligen inte sätta ord på hur viktig Ellen är för Malmö FBC. Självklart oerhört viktig för laget men också för föreningen då hon är en förebild av största möjliga mått. Det jag framförallt har imponerats över under mitt första år som tränare för damerna är den professionalism Ellen står för samt förmågan att sprida det vidare till övriga spelare i truppen. - Patric Johansson, Tränare Dam A

Ellen Rasmussen, en av de mest framstående spelarna i svensk innebandy, har undertecknat ett nytt kontrakt inför den kommande säsongen. Rasmussen har varit en av de bästa spelarna i ligan sedan hon debuterade, och hennes skicklighet och ledarskap har varit avgörande för lagets framgång.

Rasmussens nya kontrakt har mottagits positivt av lagets ledning och spelare, som ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med henne för att driva laget framåt och vinna fler matcher.

Ellen Rasmussen har tagit tre VM-guld för Sverige och togs ut i All Star-laget som VMs bästa center i senaste mästerskapet.

Ellen har flest antal matcher och poäng i Malmö FBC genom alla tider. Individuellt har Ellen mottagit många utmärkelser genom åren, däribland Årets Rookie i SSL 15/16 men där Årets Spelare 19/20 sticker ut lite extra i innebandysammanhang. Ellen har även blivit Årets Idrottskvinna och Årets Idrottsprestation i Malmö 2017.

Vi ser fram emot att se Ellen fortsätta producera poäng i Magentatröjan.