Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 2 matcher
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 2 matcher
Söndag
07 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 1 match
Tisdag
16 Feb 1 match
Fredag
19 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match

Fortsatt pausad verksamhet för födda 2004 och tidigare

15 december 2020 06:54

I förra veckan kom FHMs ut med nya restriktioner gällande träning för de födda 2004 och tidigare, en verksamhet som varit pausad en längre tid. Några dagar senare kom så Svenska IBF ut med kompletterande information/tolkning för restriktionerna. Samtidigt får vi får dagliga larmrapporterna om att smittspridningen är på en väldigt hög nivå och sjukvården är ansträngd. Därför har Malmö FBCs styrelse beslutat att hålla verksamheten fortsatt pausad året ut.


I tisdag så kom FHM med nya råd/restriktioner för de födda 2004 och äldre. Kort sammanfattas dessa med att:

  1. hålla avstånd till varandra,
  2. inte dela utrustning med varandra,
  3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus,
  4. undvika gemensamma omklädningsrum,
  5. resa till och från aktiviteten individuellt, och
  6. utföra aktiviteten i mindre grupper

RF och de stora bollidrotterna har därefter diskuterat och sedermera publicerat sina komplement/förtydligande till restriktionerna, dessa kan ni kan läsa här:

https://www.innebandy.se/skane/inlagg/lista/information-avseende-nya-allmanna-rad/

Detta informerades så sent som den gångna helgen och började gälla i måndags.

Beslut

Styrelsen för Malmö FBC har beslutat att trots de nya restriktionerna att vår verksamhet för de födda 2004 och tidigare (dvs träningsgrupperna för D1, JAS x 2, H3/HU, HJ18 & motionslagen) är fortsatt pausade året ut. Beslutet grundar sig i den nu pågående synnerligen höga smittspridningen som just nu råder i Skåne där vi dagligen får larmrapporter om rekord i antal smittade och att sjukvården blir allt mer ansträngd.

”Det är snart jul och även om årets julfirande inte blir som vanligt så kommer folk om än i mindre grupper att vilja träffas. Att då nu dra igång träningen igen nu när det dessutom är på väldigt höga nivåer av smittspridning känns för oss, oavsett om den bedrivs utomhus eller inomhus med vikvägg, helt fel, onödigt och oansvarigt.” Kommenterar Klubbchef Mikael Jeppsson

Uppstart

Förutsatt att smittspridningen går ner eller att nya hårdare restriktioner inte införs så planerar vi för att öppna upp verksamheten preliminärt i vecka 2 (måndag 11 januari). Varför så ”sent” som i vecka 2 beror sonika på att det ger god inkubationstid efter nyår, då vi misstänker att folk kommer att träffas i aningen större utsträckning.

"Vi vill självklart att våra grupper ska om än i lite annorlunda format så snart som möjligt ska få träffas och börja träna igen. Vi känner dock ett stort ansvar i att som föreningen kunna skräddarsy ett upplägg som i viss mån kanske blir unik för respektive träningsgrupp utifrån hur dess lagsammansättning ser ut (antal, åldrar, träningstider etc) och där är vi inte framme ännu. Men framförallt att det ser ut som det gör nu ute i samhället och personligen kan jag faktiskt tycka att det var ett minst sagt dåligt tajmat besked att verksamheten kunde starta upp igen, iaf för oss i Skåne. Våra lag får helt enkelt ha lite mer tålamod.” avslutar Jeppsson

Verksamheten för de födda 2004 och senare samt elitlagen är som tidigare fortsatt igång, förutom att damlaget just nu har pausat sin verksamhet pga konstaterad smitta i laget.