23 Mar 1 match

Säkrat SSL-kontrakt & inledd slutspelsjakt

10 mars 2019 22:05
Dam

Damerna kunde under lördagen ta en efterlängtad seger igen efter tre raka nederlag. Efter en väl genomförd över 60 minuter var det ingen tvekan om att poängen skulle stanna på hemmaplan och gästande Karlstad besegrades med 7 – 4. Segern innebar att SSL-kontraktet för nästa säsong säkrades och laget kan nu ta upp jakten på den sista slutspelsplatsen.

Trots en pigg offensivlusta med många fina chanser förblev den 1:a perioden mållös. Initiativen till att avsluta saknades knappast men precisionen lämnade övrigt att önska, känslan var dock att det tillslut skulle ge utdelning.

Precis i slutet drog Karlstad på sig en utvisning och detta kunde vi sedermera utnyttja inledningsvis i den 2:a perioden genom Marlene Lennartsson (Ellen Rasmussen). Ellen stänkte sen in 2-0 (Tereza Urbánková) innan Karlstad reducerade i PP. Ellen som nu hade ställt in siktet ordentligt utökade till 3-1 (Cecilia DiNardo) som var ställningen efter två perioder.

Tidig reducering till 3-2 men vi kunde ändå metodiskt spela ut delar av vårt register och drog ifrån till 5 – 3 på kort tid, målskyttar Ellen (DiNardo) och Hanna Simonsson (Sanna Holmström). Gästerna vägrade såklart ge upp och reducerade till 5-3 men fick se ännu en boll i eget nät efter fint samarbete Frida Mainz (målskytt) och Johanna Nilsson (framspelare) emellan i ännu ett PP. Men fortsatt nerv i matchen genom ännu en reducering men när Frida (Ellen) drog in en backhand till 7 – 4 med fyra minuter kvar var Karlstad ett slaget lag.

Nu väntar en sista hemmamatch i säsongen seriespel för damerna och den mot Umeålaget Dalen. Just detta lag som vi nu har tagit upp jakten på för att stjäla den sista slutspelsplatsen ifrån. En seger är ett måste och nu behöver laget all hjälp från läktarplats de kan få!