Onsdag
23 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Tisdag
01 Mar 1 match
Torsdag
03 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Onsdag
09 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Lördag
19 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match

Intervju med Ebbe Nordbäck inför tisdagens semifinal

24 januari 2022 18:44
HERR

#15 Ebbe Nordbäck spelar på dubbellicens i herrlaget och kommer från IBK Genarp, som står för morgondagens motstånd i semifinalen i Skånemästerskapet.


Hej Ebbe!

Ett par allsvenska matcher är gjorda, vad är den största skillnaden mot JAS/Div 3 där du vanligtvis spelar?

  • Den största skillnaden är tempot och det fysiska spelet vilket bara är kul enligt mig.

Hur ser du på möjligheten att spela med dubbellicens?

  • Jag tycker det är en bra möjlighet för att känna på olika typer innebandy. Det är också ett sett att utvecklas mer på.

Har du satt något personligt mål med säsongen och din dubbellicens?

  • Mina mål med alltid först och främst göra så laget jag spelar för vinner serien. Utöver det är det att alltid prestera på topp och utvecklas var dag för det är vad som driver mig.

Laget började bra men har tappat en del poäng på slutet. Vad krävs för att vända på steken och hitta tillbaka till inledande formen? Och hur kan du bidra till den förändringen?

  • Jag tror det är mycket av en inställningsfråga. Att snabbt ta sig ut matchens svackor för att fortsätta leverera på topp. Som sagt är tempot högt och tillåter inte att man slappnar av under 60 minuter. Själv försöker jag bidra med mycket energi, göra det ja är bra på och lite till samt att inte visa någon respekt för motståndet.

Vem ser du fram emot att möta under andra halvan av säsongen?

  • Det är alltid kul med kraftmätningar här i Skåne, därför ser jag fram emot att möta Höllviken.

Hur summerar du din egen säsong såhär långt?

  • Jag tycker det har varigt en bra och rolig säsong som har gett mycket hitintills, men den är inte över än och sista biten måste också klaffa för att jag ska vara nöjd. Dock är det tråkigt att det är sista JAS året då man har många härliga minnen från JAS-laget.

Imorgon är det match mellan IBK Genarp och Malmö FBC i Skånemästerskapet. Hur ser du på den matchen? Och hur tror du den slutar?

  • Jag tycker det ska bli riktigt kul och siktar såklart på att ta Genarp till final. Tror det kommer bli en rolig match att kolla på, men mer än så uttalar jag mig inte.

Tack för pratstunden Ebbe, och lycka till imorgon!