Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 2 matcher
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match

EN VINST & EN FÖRLUST I HELGEN

24 november 2019 18:46
Dam

Damlaget har avverkat tre matcher på sju dagar och kommer att gå på VM-uppehåll på en finfin fjärdeplats i tabellen efter 22 inspelade poäng. Fyra av dessa inkasserades efter helgens dubbla omgångar.


Under fredagen fick vi se en riktig holmgång i Baltiska hallen när Warberg gästade. Underläget efter den 1:a perioden förbyttes till ledning 3-2 i den andra periodens allra sista sekund. Det var Maja Ekström (ass Madelene Karlsson) som gjorde det förlösande första målet, kvitteringen av Frida Mainz Olsson (ass Andrea Gämpeli) och sen i eget boxplay sätter Ellen Rasmussen (ass Frida Mainz Olsson) ledningsmålet på 19.59. Warberg kom igen och både kvitterade samt tog ledningen i sista perioden. Men efter ett välregisserat drama så kvitterar först Tereza Urbánková (ass Ellen Rasmussen) till 4-4 i powerplay och sen 18.55 sitter 5-4 genom Cecilia DiNardo (ass Ellen Rasmussen). Spiken i Warbergskistan sätter sen Frida i tom bur.

”Vi var inte påkopplade på alla cylindrar när matchen börjar och då blir det uppförsbacke direkt. Tycker sen att det är jättestarkt att vi krigar in oss i matchen och tar alla poäng.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson

Cecilia DiNardo utsågs till ”Matchens lirare”

Veckans sista match spelades borta mot nykomlingarna Nacka Wallenstam och denna gången blev det en bättre målmässig start då Ellen Rasmussen (ass Madelene Karlsson) stänker upp 1-0 tidigt i den 1:a perioden. Nästa mål lät vänta på sig till den 2:a perioden och då är det Nacka som kvitterar. Återtagen ledning efter Tereza Urbánkovás (ass Cecilia DiNardo) välriktade avslut inför den 3:e perioden. Nacka kvitterar halvvägs i perioden och det blir därefter en nervkittlande avslutning. Resultatet står sig dock perioden ut och säsongens första ”sudden death” är ett faktum. En tidig utvisning och spel 3 mot 4 blev tillsist det som avgör till Nackas fördel.

”Blev av lite olika anledningar en för oss spretig och hafsig match som gör att vi inte får kontroll på ett otämjt Nacka. Några ramträffar vittnar om att marginalerna inte var på vår sida och även om det svider lite just nu så brukar det jämna ut sig på en säsong. Nacka var precis den pigga nykomlingen jag hade förväntat mig och ska ha en eloge för sättet de ruggade oss på poäng.” Kommenterar huvudtränaren Mikael Jeppsson

Ellen Rasmussen utsågs till ”Matchens lirare”

Förlusten tilltrotts så tar den inspelade poängen upp laget till en fjärdeplats i tabellen och nu väntar ett tre veckor långt matchuppehåll i SSL.

”Tjejerna har gjort en enormt stark prestationsmässig första del av säsongen och vi är väldigt ödmjuka inför det faktum att det även har inbringat en del poäng. Det finns enormt mycket mer att hämta ut och nu gäller det att jobba hårt under VM-uppehållet och komma ut ännu starkare.” Avslutar Jeppsson

Självklart kommer vi att följa upp hur det går för våra VM-spelare som vi önskar stort lycka till. Nästa match för laget spelas hemma mot topplaget KAIS Mora lördagen den 21/12 kl 13.00. Matchdagen till ära som även innehåller ett hett skånederby då herrarna spelar mot Munka-Ljungby kl 16.00. Dessutom ryktas det om FRI ENTRÉ!? Vi ses då!