23 Mar 1 match

Stark andraperiod gav tre poäng

30 september 2019 14:43
Dam

Damernas spelade under lördagen sin hemmapremiär och hade besöka av västeråslaget Rönnby. Ett motstånd som laget inte rått på de senaste säsongerna och efter den 1:a perioden var det mycket som talade för att den sviten sviten skulle förlängas.

För laget gick till underläge med 0 -2 efter den 1:a perioden. ”Siffrorna speglade enligt mig inte matchbilden fullt ut efter den 1:a perioden så var det inte utan att en viss frustation infann sig över den uteblivna utdelningen.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson

Andra tongångar var det i den 2:a perioden och laget kom ut starkt. Började vinna fler närkamper, löpdueller och så tillslut satt reduceringen. Dessutom rasslade nätet bakom Rönnby-målvakten fyra gånger till innan pausvilan och laget hade vänt till 5-2. ”Vi kom in i ett härligt flyt i matchen och tillslut så började även målen trilla in. Men även om det offensivt var en fantastik period ska vi inte glömma att försvaret fortsatte att ställas på prov. Lika ”viktigt” som målen framåt var tex Elin Johansson backcheck där hon avvärjde ett friläge och Elin Roséns frilägesräddning i början av perioden vid fortsatt 0-2.” Kommenterar Jeppsson

Rönnby reducerade ganska tidigt till 5-3 i den 3:e perioden men på det stora hela kändes aldrig säsongens första seger aldrig riktigt hotad. ”Vi kändes starka även om Rönnby gjorde en tidig reducering. Roséns gala räddning kombinerad med framspelning till Josefine Kellers, som tar en 30 m löpning och trycker in 6-3 lyfte taket i Baltiskan.” avlutar Jeppsson

Till helgen väntar dubbla bortamatcher för laget som på fredag åker till Jönköping och söndag den nätta turen till Umeå. Matcher följer ni på sslplay.se