Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Lägesrapport med kapten Madde

5 maj 2018 13:40
Foto: Per Wiklund

Madeleine Karlsson leder de svenska U19 damerna som kapten i St Gallen, Schweiz och efter gruppspelet så står det klart att de ställs mot ett aningen otippat Polen i semifinalen. I gruppspelet blev det 3 av 3 möjliga segrar och ett högt målsnitt. Så här summerar Madde gruppspelet och skildrar lite tankar inför slutspelet.


I St Gallen, Schweiz har de svenska U19 damerna varit dominanta hittills under VM. Den svenska maskinen har ångat på och malt ner allt som stått i deras väg än så länge. Varken Tjeckien, Tyskland eller Norge kunde matcha Sverige och kaptenen tillika Malmö spelaren Madde Karlsson.

"Det har gått väldigt bra under gruppspelet! Vi har vunnit alla gruppspelsmatcher på ett stabilt och snyggt sätt och vi är väldigt taggade på semifinal. Känslan är att vi möjligen hamnat i den ”lättare” gruppen men Tjeckien bjöd på både tuffa närkamper och stundtals många bra spelsekvenser som vi bemötte på ett bra sätt. Vi är väl förberedda och laddade för det kommande slutspelet och tar med oss en bra känsla från gruppspelet!"

Kan ni göra nåt bättre och är det en fördel eller nackdel att inte riktigt testats av motståndet?

"Ja, vi kan dels förbättra att använda backarna mer i spelet i anfallszon, dels korta ner en del byten. Annars gör vi mycket rätt och många bra saker ut på banan. Vi ser det som en fördel då vi gjort det väldigt bra och tar med oss den energin och glädjen från gruppspels matcherna för vinna semin. Vi är både starka och väldigt samspelta vilket har gynnat oss mycket under gruppspelet."

Senare idag så spelas semifinalen mot Polen och den går att följa genom IFFs youtubekanal med tart kl 19:00. Nu fortsätter vi att heja fram Madde och de andra U19 damerna till finalen och guldet!