23 Mar 1 match

Vinst emot Åby på bortaplan

1 december 2018 20:24

Herrarna besegrade Åby Oilers med 9-5

Under lördagsmorgonen åkte herrarna upp till Norrköping för att ta sig nykomlingen Åby Oilers som de senaste två omgångarna varit stekheta och kasserat in full pott poängmässigt. En tuff uppgift för FBC som har ett än så länge dystert facit på de längre bortamatcherna. Men Malmö öppnade starkt och visade redan efter första perioden som man vann med 4-0 att man skulle ha med sig tre poäng hem. Malmö vann matchen med 9-5 och avancerar i tabellen till fjärde plats. Vi passade på att ta ett snack med assisterande tränare Christopher Sjögren om hans tankar precis efter slutsignal.

En grymt viktig och bra vinst idag, varför vinner Malmö matchen? VI gör en stark inledning på matchen och när man får en sådan start har man klart en fördel. Vi kör tre femmor hela matchen och alla bidrar till vårt kollektiva arbete medans Åby känns tröttare i slutet av vilket gör att vi kan hålla undan hela vägen in i mål.

Ta oss igenom matchen period för period I första perioden är vi enormt starka de första tio minuterna, därefter tar Åby initiativet utan att få utdelning. Vi går in i den andra perioden med 4 måls ledning, vilket inte riktigt speglade matchen, går ner oss en aning och börjar slarva vilket gör att vi blir både straffade i spelet och i utvisningsbåset. Men idag gör vi viktiga psykologiska mål under hela matchen och gapet mellan oss och Åby håller i sig vilket gör att vi kan hålla undan dem. I den tredje perioden gör vi en stark laginsats där vi försvarar oss bra, men kanske en aning för långa stunder, samtidigt straffar vi dem när dem sitter i utvisningsbåset.

Malmö har klättrat ett par steg i tabellen de senaste omgångarna trots ett ungt och orutinerat lag på pappret, vad är hemligheten? Ett stabilt grundspel som sitter och som spelarna följer samt att enskilda spelare kliver fram och avgör matcher med prestationer som håller hög allsvensk klass.

Nästa match väntar obesegrade Warberg, vilka utmaningar tror du väntar i denna match? Warberg är ett bra lag på alla positioner och det kommer att krävas ännu en toppinsats från oss. Jag hoppas att vi väljer att se det som en härlig utmaning att slå seriens till tabellens bästa lag och inte visar för mycket respekt.

Sist men inte minst, ett ögonblick i matchen som utmärkte sig extra positivt idag? Jag tycker att när Oskar Sannum gör 4-0 mitt i deras värsta press så dödar vi deras flow som dem hade byggt upp de sista minuterna och skillnaden att gå in i omklädningsrummet med positiv känsla istället för att känna sig spelmässigt nertryckta kändes viktigt

**Missa inte herrarnas sista hemmamatch för året när man tar emot serieledarna Warberg, söndagen den 16 december kl 16.00 på Baltiska hallen. **