Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Inför Warberg med Tobias Persson

15 december 2018 11:56

Läs unge målvaktens Tobias Perssons tankar inför Warberg


Innan jul och nyår står inför dörren väntar en sista tuff uppgift för herrlaget när serieledarna Warberg kommer på besök under söndagen i Baltiska hallen. Hemsidan tog ett snack med nyförvärvet och unge målvakten Tobias Persson som stod senaste matchen för laget när man bortavann mot IBK Lund i Skånemästerskapen med 6-3. Så här går hans tankar om matchen emot Warberg.

Hej Tobias och stort grattis till vinsten emot IBK Lund, du gjorde en riktigt bra match i ditt andra framträdande mellan FBC stolparna, hur kändes det? Tjena! Tack så hjärtligt. Det var riktigt roligt att få spela och göra bra ifrån mig. Har jobbat hårt i sommar där jag fått mycket hjälp av alla i laget så det var en härlig känsla och ett besked på att min utveckling går framåt.

Du kom från Malmhaug KFUM (div 2) inför säsongen, hur har du utvecklats sedan du kom till Malmö och vad är skillnaden mellan divisionerna som målvakt? Jag skulle vilja påstå att min utvecklingskurva har gått spikrakt uppåt. Att träna med ett riktigt bra lag med bra spelare och tränare varje dag med högt tempo, bra skott och god fysik bäddar gott för att man skall kunna utvecklas på bästa möjliga sätt.

Största skillnaden mellan divisionerna skulle jag säga är kvalitén på spelare och tränare, inramning och engagemanget.

Om du fick summera Malmö FBC, herrlag med tre ord vilka skulle du valt? Gemenskap Glädje Hjärta

En match återstår av första halvan av säsongen, för motståndet står Warberg, vad vet du om Warberg? Warberg är ett lag som spelar med fart och fläkt med riktiga toppspelare som har riktigt bra avslut. De har även aggressiva backar som gillar att stå högt

I matchen mot Warberg är det Sjöstrand som vaktar stolparna, vad blir din roll när du inte vaktar stolparna? Min roll är att pusha på laget från längst ner på bänken och bidra med positiv och god energi

Hur ska Malmö FBC göra för att vinna emot Warberg enligt dig? Vi behöver stänga ner deras toppspelare och inte ge dem en extra meter för då smäller det, spela med en kompakt box täcka skott och sedan straffa dem rejält i omställningarna där vi är som starkast.

Sist men inte minst, vad slutar matchen? Efter en tuff batalj slutar matchen 5-4 med att Rundgren kört en soloride och serverar Carl Olsson till öppet mål som rakar in den

Coach Hansen om matchen Warberg är seriens bästa lag av en anledning och det kommer ju statistiskt sätt vara vår tuffaste utmaning hittills. Det är en rolig utmaning där vi verkligen måste leverera 100% i varje situation från början till slut. Jag tror att nyckeln för oss handlar om att spela vårt spel och behålla effektiviteten i målproduktion vi gjort de senaste matcherna. All press ligger på Warberg så vi kan gå in och göra vår grej och verkligen njuta av att spela vårt spel tillsammans. I truppen är det oförändrat sedan sist, Lucas Lindahl är fortfarande inte tillbaka i spel efter sin bristning men resterande del av truppen är tillgängliga och hungriga.

Missa inte sista matchen för 2018, Söndagen den 16/12, Malmö FBC vs Warberg IC kl 16.00 Baltiska hallen.