Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

VÄLKOMMEN SILJA

8 april 2020 18:00
Dam

Malmö FBC nästa nyförvärv Silja Eskelinen kommer även hon från det finska mästarlaget SB-Pro där hon har varit en av lagets absolut viktigaste spelare.


Silja Eskelinen är född 1993 och ansluter från det finska mästarlaget SB-Pro. Silja är i grunden back men spelade även på en forwardsposition den gångna säsongen där hon på 21 matcher stod för 18 (6+12) poäng och en imponerande plusstatistik på + 31, vilket hon var bäst i ligan med. Silja beskrivs som en spelskicklig back med högt passningstempo, snabb och tuff i närkampsspelet.

”Ytterligare en internationell högoktanig värvning! En spelare som är noggrant rekryterad inte bara för sin innebandykompetens utan även för sitt driv, målmedvetenhet och professionalitet.” Kommenterar Sportchefen Mats-Ola Nimgård

Förutom flera säsongers spel i den finska högstaligan har Silja redan gjort en utlandssejour då hon har spelat ett par säsongen för det schweiziska topplaget Piranha Chur. Silja har också ett 50-tal landskamper för Finland, två VM-slutspel och tre Champions Cup för klubblag på meritlistan.

”Det är ingen ”duvunge” vi får in i Silja utan en internationellt erfaren spelare. Samtidigt en oerhört ödmjuk tjej som har ett stort driv att komma till Sverige för att spela i världens bästa liga. I grunden är Silja värvad som en försvarsspelare där hon är duktig på att hålla uppe ett högt passningstempo och ta avslut utifrån. Hon har samtidigt gjort en imponerande säsong som defensiv balansspelare i en av finska ligans poängmässigt starkaste kedjor, så återstår lite att se var hon positionsmässigt landar.” Kommenterar huvudtränaren Mikael Jeppsson

Källa: PR