Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 2 matcher
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match

TACK MARLENE LENNARTSSON

11 maj 2019 16:00
Dam

Nästa spelare från den kärntrupp som har varit bärande i damlagets framfart sen 2012 som lägger klubban på hyllan är Marlene Lennartsson. Med närmre 200 matcher och gediget poängsnitt är det mycket Malmö FBC- karaktär och prestation som försvinner.


Marlene ”Marre” Lennartsson har sedan hennes ankomst till Malmö FBC för åtta säsonger sedan varit en tongivande spelare i damlagets framfart genom seriesystemet och jakten på slutspel i världens bästa liga. Hennes andra passioner i livet, arbete och boende gör nu att pendlandet har tagit ut sin rätt.

”Ännu en spelare som inte bara har varit med på resan utan även varit högst bidragande till att staka ut vägen från medelmåttigt division 2 lag med kaxiga småtjejer till att som elitlag tampas med världens bästa lag. Marre lämnar ett stort tomrum efter sig, såväl på plan, omklädningsrummet som i mitt innebandyhjärta. Marre har verkligen gjort en häftig innebandyresa från att gå från egentligen bara ha en spetskompetens till väldigt allsidig innebandyspelare." ”Kommenterar Klubbchefen Mikael Jeppsson

”Marre fyllde en otroligt viktig roll för oss under de två säsongerna jag varit i Malmö. Hon är stark i ytorna framför de båda målen och offensivt stod hon alltid redo för att avsluta med direktskott. När man passar Marre så vet man att hon skjuter och det var också den största orsaken till att hon var given för mig på högerkanten i Power Play. Hon är en stor del i att vårt Power Play gått upp till Topp-4 de två senaste säsongerna.” Kommenterar huvudtränare Niklas Lauritsen

Ps: Det är bara uttryckligen Marlene lägger klubban och hyllan, för i verkligheten har hon skänkt ett betydande antal klubbor till klubbens projekt- och uppstartsverksamhet. Det tackar vi varmast för!

Statistik Säsonger: 8 Matcher: 194 Mål: 183 Assist: 56

Marlene är…

➢ Med sina 194 matcher tvåa i antalet spelade matcher i Dam A

➢ Med sina 183 mål tvåa i antalet gjorda mål

➢ Med sina totalt 239 poäng på en tredjeplats i totalen (endast en poäng från andraplatsen).

Dessutom har Marlene rekordet i Dam A med…

➢ Flest mål i en match, 7 st

➢ Flest mål på en säsong, 47 st (delat rekord med Ellen Rasmussen)

➢ Snabbaste målet i en match, 13 sekunder