23 Mar 1 match

Klar bortaförlust mot Mora med 2-9

27 januari 2019 08:43
Dam

Den redan på förhand svåra bortamatchen mot Mora blev inte lättare av att vi tidigt försattes i 0-3 underläge. Sista 10 är också något vi gärna glömmer och även om vi spelar väl i tiden däremellan så är vi inte tillräckligt bra för att vara nära några poäng.

Förvisso spelar vi upp oss i den 1:a perioden och skapar en handfull chanser utan att få hål på hemmamålvakten. Den 2:a perioden är ytterligare ett spelmässigt lyft och Frida Mainz Olsson spräcker 0:an tidigt i perioden. Tyvärr straffar Mora oss tidigt efter reduceringen och drar även ifrån till 1-5. Vi krigar på och håller fortsatt jämna steg sett till skapade målchanser. I slutet anser jag även att vi tar över matchen något och för även målmässig utdelning via Marlene Lennartsson samt en utvisning med oss som inger lite mer hopp inför den sista akten.

Det saknas inte lägen i vårt PP men avsluten täcks bort av Mora-försvaret. Fortsatt mållöst och vi börjar så smått förbereda oss för att satsa allt framåt. Istället drabbas vi av en ur magenta-ögon diskutabel utvisning som Mora utnyttjar skoningslöst. Tyvärr sjunker vi efter det målet och Mora avslutar matchens sista minuter med att köra över oss.

Första 10 och sista 10 är för dåligt från vår sida. Mora är för bra för att inte utnyttja detta och vinner denna ”period” med 0-6. Tiden däremellan skapar vi väl så många målchanser och håller uppe spelet väl. 2-3 slutar denna period och är det vi tar med oss över uppehållet.

Nästa match är lördagen den 9:e februari kl 14.00 i Kirsebergs Sporthall då JIK kommer på besök.