Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

VIEL GLÜCK FRIDA

14 juli 2022 20:11
Dam

Tyvärr kommer vi inte att se Frida Mainz Olsson i #fbcfamiljen nästa säsong. Frida packar väskan och beger sig till alplandet Schweiz i stället, där ansluter hon ligamästarna Kloten Dietlikon Jets.

Vi önskar Frida ett stort VIEL GLÜCK!


Frida började spela innebandy i Malmö FBC 2007 och debuterade i A-laget säsongen 14/15, säsongen laget avancerade till SSL. Totalt har Frida spelat 167 matcher i Division 1 (nu Allsvenskan), playoff, SSL, slutspel och Svenska Cupen. På dessa matcher har hon producerat 87 (56 + 31) poäng. Frida har även spelat för det svenska U19-landslaget och hösten 2021 gjorde hon landslagsdebut för Danmark. Under VM i Uppsala var Frida en av Danmarks mest tongivande spelare med två poäng i snitt per match (7 matcher och 7+7 poäng).

Säsongen 18/19 stod Frida för ett starkt genombrott och började växa ut som en av lagets tongivande spelare. Utvecklingen gick sen stadigt framåt säsongen 19/20 men fick ett abrupt ofrivilligt uppehåll efter tre träningsmatcher säsongen 20/21 när Frida drabbades av en alvarlig knäskada. Men efter en imponerande stark och målmedveten rehabilitering så stod Frida äntligen på planen igen inför föregående säsong och visade på nytt hennes betydelse för laget. Till hösten får vi dock inte följa hennes framfart i den magenta tröjan då hon i stället gör en avstickare och äventyret i Schweiz. Hennes nya klubb blir den schweiziska ligamästarna Kloten Dietlikon Jets*.

FRIDA MAINZ OLSSON

När Kloten-Dietlikon Jets hörde av sig tidigare i somras så kände jag att tillfället att testa något nytt är helt rätt för mig. Det har alltid varit en dröm att få testa spela utomlands så när jag nu väl fick chansen kände jag att jag var tvungen att ta den. Det ska bli väldigt spännande att bo och spela i Schweiz och jag tror det kommer utveckla mig något enormt, både som spelare och människa!

MIKAEL JEPPSSON

Superkul att Frida får och tar chansen till att spela i Schweiz. Vi hade såklart hellre sett henne i vår egen laguppställning till hösten men jag är övertygad om att det här äventyret kommer göra Frida gott och förhoppningsvis så återvänder hon till oss med nya erfarenheter. Frida är en väldigt allsidig offensiv spelare som spelar med hög fart och kommer bidra mycket till Jets. Sen går det ju inte att bortse ifrån att vi utöver en skicklig innebandyspelare tappar en viktig kultbärare i laget vilket inte går att ersätta.

*Tycker ni "Kloten Dietlikon Jets" låter bekant? Så är det ju b la för att Frida kommer återförenas med fd lagkamraten Andrea Gämperli i Jets och där ju även Ellenor Mikaelsson (Dam U) har spelat.