Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

ELLEN NOMINERAD TILL ÅRETS SPELARE

19 april 2019 01:06

Ellen Rasmussen är en av hitintills 5 spelare som blivit nominerad till "Årets spelare" säsongen 18-19. Ellen tog över lagkaptenbindeln inför säsongen och nådde under våren upp till 200 matcher i damlaget. Hon stod även för sin hitintills poängbästa säsong i SSL.


Från innebandy.se

Positionsbytet har lyft Ellen Rasmussen till nya nivåer i sitt spel. Nu är Malmö FBC-liraren nominerad till Årets spelare.

  • Jag har kunnat styra spelet mer, säger hon.

Aldrig tidigare har Ellen Rasmussen producerat så mycket poäng som den här säsongen. Sammanlagt blev det 55 (25+30) stycken. Hennes utveckling har gått framåt i år, både i klubb- och landslaget. Det kan hon delvis tacka sitt positionsbyte för. I stället för att spela forward har hon tagit klivet ner till centerpositionen i Malmö.

  • Det gav mig motivation att testa något nytt och hitta nya saker som jag inte är van att göra som forward. Man ser spelet på ett helt annat sätt och är mer delaktig både i anfall och försvar. Jag har kunnat styra spelet mer, säger hon.

Till den här säsongen blev Rasmussen även lagkapten, vilket har stärkt henne. Hon har varit drivande i att utveckla Malmös spel och lyft laget i vått och torrt.

  • Jag tycker att jag har tagit en större roll i och med att jag har blivit kapten. Jag har en stor roll och är bra när det väl gäller. I och med att jag alltid har spelat i Malmö är det laget som ligger högst i fokus, att vi ska bli bättre. Om jag blir bättre blir laget bättre. Alla måste bli bättre för att vi ska höja vår prestation.

Rasmussen är känd som en oerhört glad och lätt spelare att ha att göra med. Det är något hon använder hela tiden för att fortsätta utvecklas.

  • Jag försöker ha en blandning av att vara jäkligt fokuserad och ha jäkligt kul. Man kan inte alltid ta det för seriöst.

Motivering: Hon är en ovärderlig pjäs i sitt Malmö som har tagit ytterligare kliv i mognaden i sitt spel. En kulturbärare som i år har tagit större ansvar både på och utanför planen. Rasmussen är en duellspelare som älskar att "göra sin spelare", mål och assister och driver även sitt Malmö genom hårt jobb över hela banan.