Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Lär känna vår nya kollega på kontoret, Stefan Prim!

4 juni 2024 15:59
Sportkontoret

Vi hälsar Stefan Prim tillbaka till Malmö FBC efter många år iväg på andra håll. För de som känner till Stefan i FBC så har han varit spelare i klubben och nu efter ha sadlat om till tränare och många andra roller utanför innebandyplanen så kliver Stefan nu in på Malmö FBCs sportkontor.


Malmö FBC har anställt en ny person till kontoret och det är Stefan Prim. Han kommer börja 1 augusti men är redan nu på plats några tillfällen för att bekanta sig med personal och styrelse.

En del av våra ledare fick chansen att hälsa på Stefan vid utbildningstillfället eller vid ledaravslutningen.

Stefan Prim kan vara ett bekant namn för äldre FBCare, och för er som inte har koll så tänkte vi ge en kortare intervju till er där vi får lära känna Stefan lite mer.

Har du spelat innebandy förut och i så fall hur länge och vilken position hade du mest?

Jag började spela innebandy för exakt 30 år sedan, varit aktiv som spelare under de första 20 åren i klubbarna IBK Lund, FC Helsingborg och Malmö FBC. Jag spelade främst forward även fast det inte sprangs lika mycket de sista åren.

Du har spelat i Malmö FBC förut, vad minns du av klubben då?

Det är längesen nu och det finns väl inte så mycket spår kvar från min tid. På den tiden var Malmö den givna tvåan i Skåne efter Helsingborg och herrlaget låg högre i seriesystemet än damerna, vilket har ändrats nu. Men goda minnen från klubben även om jag var mycket skadad under min tid som spelare här.

Du har gjort många saker inom innebandyn, berätta lite mer om vad du gjort på tränarsidan?

Jag började som ungdomstränare, pausade sen tränarbiten under hela min aktiva seniorkarriär för att sen ta över IBK Lund i div 1 när kroppen inte längre ville mer, jag hade dem under några säsonger för att nu senast komma från 3 säsonger i Höllviken i Allsvenskan.

Senast kommer du från 3 år i Höllviken. Vad fick dig att bli intresserad och börja i Malmö FBC?

Jag fick ett väldigt bra intryck av Anders (ordförande) och Björn (elitansvarig i styrelsen) när vi träffades första gången. När vi sen kunde hitta en väg som passade både mig och klubben så var det inte mycket att tveka på. Min känsla är att det finns mycket potential och intresse för att få Malmö FBC att ta kliv på alla fronter.

Vilka fokusområden kommer du ha i klubben?

På pappret heter det Sportsligt ansvarig och innehåller många delar. Kortfattat handlar det om att utveckla föreningen, spelare och ledare. En del av min tjänst ligger också mot marknad.

5 snabba: Grilla eller pizza båda Solsemester eller stadsemester sol Varmt eller kallt varmt Halvfullt eller halvtomt halvfullt Mjukglass eller kulglass? mjukglass

Vi hälsar Stefan Prim varmt välkommen till FBC-familjen och ser fram emot att få lära känna honom mer efter sommaren.

Vi vill också passa på att tacka Patrik på C&C (tidigare MACsupport) som sponsrat oss och Stefan med en MAC-dator så att Stefan kan snabbt komma in i arbetet.