Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match

Sportsligt viktig match på torsdag

1 mars 2021 12:41
Herr

I fredags lät Svenska Innebandyförbundet meddela att samtliga seniorserier under SSL Herr/dam och Allsvenskan Herr är avslutade för säsongen. Beslutet innebär bl a att det inte kommer att vara någon upp- och nerflyttning mellan Herrar Division 1 och Allsvenskan Herr. Därmed är vårt herrlag redan nu klarar för Allsvenskan Södra säsongen 21-22. Men på torsdag ska laget även klara ”kontraktet” på sportsliga grunder när skånekollegan Åstorp gästar Kirsebergs Sporthall.


Herrlaget har inte spelat match sedan den 16/2 då man för ”allmänheten” stod för en liten skräll och tillbakaslog serieledarna Karlstad IBF. Därefter drabbades laget av flertalet insjuknade spelare i Corona så två matcher har de varit tvungna att skjuta upp. Laget har börjat komma på fötter igen, inga fler fall har tillkommit efter den stora smittspridningen och alla sjuka spelare har lyckligtvis drabbats av en lindrigare variant. Därför ser vi fram emot torsdagens viktiga derby mot Åstorp hemma i Kirsebergs Sporthall och tre poäng i den matchen så är det allsvenska kontraktet säkrat på sportsliga grunder.

”Svenska IBFs beslut i fredags innebär att inga lag flyttas ner från Allsvenskan. Vi har dock på egen hand satt oss i ett väldigt gynnsamt läge med 8 poäng tillgodo, bättre målskillnad och dessutom två förre matcher spelade än Åstorp som just nu ligger tiondeplats. Med fem matcher kvar ska laget se till att säkra kontraktet på sportsliga grunder för att visa alla att vi har i Allsvenskan att göra.” Kommenterar Klubbchefen Mikael Jeppsson

Fotnot: Det är endast Allsvenskan för herrar som förutom SSL Herr/Dam har spelat vidare under pandemin medan damernas motsvarighet har varit nerstängd.