Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Intervju med Hugo & Elias inför Karlstad hemma

15 februari 2021 09:45
Herr

Efter årsskiftet förstärkte vi truppen med Hugo Norlund och Elias Persson genom ett samarbete med IBK Lund där de båda spelar på sk"dubbel licens". Vi fick till ett par ord med grabbarna om deras första tid i Malmö FBC och tankarna inför den tuffa hemmamatchen mot serieledarna Karlstad IBF.


Hej Hugo, du har fått känna på den magenta tröjan nu i drygt en månad, hur känns det att få spela på allsvensk nivå & var ser du de största skillnaderna?

Det är alltid kul att testa på något nytt eftersom jag lirat i ettan några år nu. Den största skillnaden är nog att man blir mer straffad på sina misstag och att det är bättre kvalité på de flesta spelarna.

Du och Elias har kommit från Lund och skapat en hel del poäng ihop. Hur känns det att ha med sig Elias i sin femma?

Det är alltid skönt att ha en spelare som man känner till. Vi vet var vi har varandra på banan. Bortsett från att Elias har det lite svårt att slå passningar på marken så tycker jag vi har bra kemi!

Du har redan bidragit med målgester. Har du fler på lager som vi på läktaren kan hoppas på?

Haha. Jag sitter på många fina målgester. Alla kanske inte är på Carlesons nivå men jag vill inte göra läktaren besviken! Kanske får ni se en ny mot Karlstad?

Efter tre långa långa bussresor är ni äntligen tillbaka på hemmaplan. Vad gör du helst på de långa bussresorna?

Försöker vila så gott det går mot ett vibrerande fönster. Kollar kanske någon serie för att fördriva tiden. Sen lägger man några fina bars med DJ- Rosenqvist.

På tisdag möter ni Karlstad, Vad vet du om Karlstad? Jag vet inte så mycket om Karlstad.

Inte så mycket mer än att de iaf just nu är seriens bästa lag eftersom de är i toppen av tabellen. Och att de har några vassa Collinbröder.

Fyra snabba:

  1. Vad har du helst i hörlurarna innan match? Ohlala - Robbz x Brookz
  2. Bästa målgesten? Finska killa maskinen
  3. Baltiskan eller Kirseberg? Baltiskan
  4. Fotbolls EM eller OS? Fotbolls EM

Hej Elias, nu har du varit i Malmö i drygt en månad.Hur känns det att få återigen dra på sig matchtröja?

Fantastiskt roligt att äntligen få spela lite matcher igen, det var ett tag sedan division 1 pausades så ser verkligen fram emot varje match.

Du har fått spela med Hugo en hel del sedan starten i Malmö och producerat mer än väl. Hur känns det att ha honom med sig i sin femma?

Det känns bara bra att spela med honom. Hugo är lätt att ha i sin kedja och vi har lirat mycket ihop så vi hittar varandra bra ute på banan. Ibland blir han lite sur om han inte får en pass eller nått men det har man vant sig vid nu haha.

Senast fick du lira lite back, något som du gjort en del även i Lund. Var spelar du helst och var tycker du att skillnaden är störst mellan serierna?

Om jag måste välja någon position så rör jag mig hellre lite offensivare som center men spelar ingen större roll, trivs helt klart som back också. Jag skulle nog säga att tiden med boll är den största skillnaden. Man får en gubbe på sig snabbt om man klyddar med boll men jag tycker det har gått bra överlag hittills.

Fyra snabba:

  1. Måltjuv eller assistkung - Måltjuv, mål är alltid roligare att göra än ass
  2. Netflix eller HBO - Netflix
  3. NHL eller FIFA - FIFA
  4. Lundafalafel eller Jalla jalla? -Lundafalafel utan tvekan, har blivit en del kebarullar där med åren

Tack så mycket för svaren grabbar och kör hårt mot Karlstad!

På tisdag (16/2) kl 19.00 spelar vi det tidigare uppskjutna matchen mot Karlstad IBF i Kirsebergs Sporthall. Matchen ser ni som vanligt på:

innebandy.tv/malmo