DUBBLA MATCHER, DUBBLA SEGRAR

10 mars 2020 00:27
Dam

Damerna spelade i helgen dubbla matcher i världens bästa liga! Utfallet blev bästa möjliga med två segrar och därmed sex nya poäng in i den jämna tabellen.

Helgen började borta i Varberg på fredagskvällen där damlaget ställdes mot ett vilt kontraktsjagande lag. Efter två raka nederlag så fanns det en viss osäkerhet på status över för och självförtroende men efter matchen var den osäkerheten som bortblåst. För efter säkra 6-2 och enbart ett insläppts spelmål gick det att känna igen laget igen.

Elin Johansson öppnade målskyttet assisterad av Yamou Njai dryga åtta minuter in i den 1:a perioden. Frida Mainz Olsson utökade sen till 2-0 (assist Ellen Rasmussen) i PP innan paus. En kanonstart i den 2:a perioden med mål efter knappa två minuter av Johanna Ejdelind (assist Andrea Gämperli). Warberg jämnade sen ut spelet och tog även bitvis över bollinnehavet vilket b la resulterade i en straff som de förvaltade väl. I den 3:e perioden visade Ejdelind att hon hade mer att komma med i målprotokollet när hon på eget manér rundade målvakten för att rulla in 4-1 målet. Rasmussen utökade ledningen till 5-1 (assist Gämperli) och Hanna Simonsson fastställde antalet bortamål denna kväll assisterad av Mainz Olsson. Warberg fick sen in ett tröstmål som fastställde slutresultatet.

_”Tycker att vi hittar tillbaka till vår noggrannhet och tålamod i spelet jämfört med de två tidigare matcherna. En mycket väl genomförd bortamatch mot ett ”desperat” lag som har spelat mycket bra den sista tiden så jag är mycket nöjd!” _ Kommenterar Huvudtränare Mikael Jeppsson

Under söndagen var det så match igen och då mot en slutspelsjagande nykomling i form av Nacka. En nykomling som har gått väldigt starkt under säsongen och som vann höstens möte efter ett avgörande i SD. Det var också gästerna som började bäst genom att ta ledning efter knappa minuten. Kvitteringen satte sen Ellenor Bengtsson Wester i PP assisterad av Ellen Rasmussen och det var också ställningen efter den 1:a perioden. Rasmussen (assist Andrea Gämperli) såg med ett mäktigt avslut till att ta hemmaledning och Frida Mainz Olsson (assist Tereza Urbánková) utökade till 3-1 efter att krigat till sig bollen på mittplan. Men det var Nacka som fick periodens sista att säga till om i målprotokollet och 3-2 inför sista akten. I den 3:e perioden som kom att bli hemmalagets bästa för dagen höll man undan från Nackas attacker samtidigt som ledningen utökade både en och två gånger. Maja Ekström stod för bägge målen och assisterna kom från hennes kedjekamrater Rasmussen/Gämperli.

Frida Mainz Olsson utsågs till ”Matchens Lirare”

”Efter en lite ljummen förstaperiod tycker jag att vi tar över kommandot i början av mittenakten. De sista minuterna där Nacka får hugg på oss med en reducering som ett brev på posten. I sista perioden är vi det starkare laget både offensivt och defensivt.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson