20 januari 2020 11:10
Dam

Damerna hade dubbla hemmamatcher den gångna helgen och resultatet kunde inte varit bättre men sex inspelade poäng.

Malmö FBC - Jönköpings IK 10-6 (3-1),(4-1),(3-4)

Fredagens match mot svåra Jönköping blev precis den nagelbitande holmgång man kunde förvänta sig. Detta trots att hemmatjejerna på det stora hela var det klart bättre laget i de två första perioderna och kom in inför den tredje perioden ut med en ”säker” 7-2 ledning. För man har ju lärt sig att det inte finns några säkra ledningar i innebandy och JIK reducerade två gånger om innan första minuten hade fallit. Ytterligare en reducering strax därpå och det var säkert många på läktaren som började bli lite oroliga. Men tjejerna fick ordning på spelet igen och när Maja Ekström satte sitt för kvällen tredje mål tre minuter från slutet så började man skönja tre poäng i sikte. Ytterligare två mål signerat Ellen Rasmussen och det var klart, slutresultat 10-6

1-0 Hanna Simonsson (Johanna Ejdelind) 2-1 Tereza Urbánková (Ellenor Bengtsson Wester) 3-1 Maja Ekström (Ellen Rasmussen) 4-1 Anna Nilsson (Andrea Gämperli) 5-1 Anna Nilsson (Johanna Ejdelind) 6-2 Maja Ekström (Madelene Karlsson) 7-2 Cecilia DiNardo (Ellen Rasmussen) 8-5 Maja Ekström (Ellenor Bengtsson Wester) 9-5 Ellen Rasmussen (Andrea Gämperli) 10-5 Ellen Rasmussen (Madelene Karlsson)

”Wov, vilken match vi gör i 2,5 perioder! Tycker att vi visar upp ett kvalificerat anfallsspel där vi återigen har många spelare som bidrar i poängprotokollet. Starkt av JIK att komma tillbaka som de gjorde i den tredje perioden och starkt av oss att återta kommandot i matchen. En klar och rättvis seger. Extra kul att se Anna stänka dit två kassar och Hanna fick välförtjänt utmärkelsen ”Matchens lirare” i god konkurrens.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson

Malmö FBC - Dalen 3-1 (1-0),(2-1),(0-0)

Söndagens match gick mot poängtörstande Dalen. Trots spelmässig övertag så dröjde det sig till slutet av den första perioden innan 1-0 målet kom genom Ellen Rasmussen. Det sakandes knappast kvalificerade chanser men det ville sig inte riktigt i avsluten och adderat en duktig bortamålvakt. Den andra perioden fortsatte i samma anda, dock med lite bättre utdelning och utökade ledning till 3-0 efter b la ett konstmål av Ellen. Men det var Dalen som fick sista ordet i perioden och reducerade till 3-1. Sista perioden blev en målmässig besvikelse, för bägge lagen. Så helgens andra match slutade med en 3-1 seger och full pott i antalet inspelade poäng.

1-0 Ellen Rasmussen (Ellenor Bengtsson Wester) 2-0 Maja Ekström (Ellen Rasmussen) 3-0 Ellen Rasmussen (Ellenor Bengtsson Wester)

”Det märktes ganska tidigt att vi inte hade de sista procenten fokus i avsluten och att vi inte skulle få så mycket utdelning trots spelmässigt övertag. Men tre mål räcker när vi samtidigt inte släpper till mycket mer än 2-3 kvalificerade chanser på hela matchen. Den mållösa sistaperioden genomfördes på ett synnerligen stabilt sätt med enormt bollinnehav, så segern var aldrig hotad. Ellen fick välförtjänt priset som ”Matchens lirare” och framförallt hennes andra mål inkl framspelningen var matchens delikatess. Även Loella i målet ska ha beröm för väldigt stabil prestation.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson

Till helgen väntar Sirius på bortaplan och därefter är det en spelfri helg i damernas SSL till förmån för landslagsspel. Det som väntar härnäst på hemmaplan är mot serieledarna IKSU och den matchen spelas i Burlövs nya fina sporthall. Ett eventsamarbete med innebandyföreningarna Burlöv Hogs och Åkarps IBK som ska bli riktigt kul!

Ps: Efter matchen har ni chansen att träffa några av alla stjärnorna i vår FAN ZONE

När: Söndag 9/2 Var: Burlövs Sporthall Tid: 13.00