Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Inför Strängnäs med Christoffer Sjöstrand

19 januari 2019 22:22

Läs vad Malmö-väggen, Sjöstrand tänker inför Strängnäs


Under söndagen gästar Strängnäs Malmö i en match som Malmö i första mötet förlorade. Men som läget ser ut i tabellen är alla poäng viktiga och det är ett revanschsuget Malmö som ställer upp för match i Baltiska hallen. Vi tog ett snack med lagets viktiga kugge mellan stolparna Christoffer Sjöstrand för att stämma av läget inför matchen.

Förlust mot Fagerhult senast, hur var matchen? Jag tycker vi gör en bra laginsats trots allt, vi saknade bara det där lilla extra. En hel del stolpe ut plus två utvisningar emot oss i tredje perioden vill jag säga fäller avgörandet.

Dags för Happy-Day igen på baltiskan. Damerna tar emot Sirius och vi möter Strängnäs, hur går tankarna inför Strängnäs? Ja, alltid lika roligt med happy-day då man får träffa alla i FBC familjen för en heldag med fin innebandy i baltiska hallen! Känner personligen att det ska bli väldigt kul med hemmamatch igen. Vi har revansch att utkräva på Strängnäs sedan sist, så det kommer vara ett taggat Malmö som kommer till matchstart på söndag!

Vad blir nyckeln för att vi ska kunna ta 3 poäng? Som alltid gäller det att försvaret sitter och att vi är effektiva i sista tredjedelen av banan. Då blir det 3 poäng till Malmö!

Hur slutar Dam respektive Herr-matchen och vem avgör? Damerna vinner bekvämt med 8-2 då Johanna Nilsson blir en av huvudpersonerna. Vi i herrlaget vinner en tajt tillställning med 5-4, Carleson står för det avgörande målet och får äran att avsluta en bra dag med en vacker målgest.

Vi tar även med en supporterfråga här: En av dom mest vältränade kropparna i laget, vad är hemligheten? Självklart är det en hel del timmar i veckorna som spenderas nere i gymmet. Men skulle även vilja påstå att kosten har en stor betydelse! Rekommenderar kvarg för den som vill få ut det där lilla extra av sin träning!

Coach Hansen om matchen emot Strängnäs -Vi har tränat på bra i veckan och det känns som att vi är på gång igen, vi dippade lite i matchen emot Karlstad och förlorade emot Fagerhult även om vi insatsmässigt gör en bra match. Nu får vi chans på revansch emot Strängnäs där vi föll platt i första mötet. En match vi inte alls kom upp i nivå och även om vi spelade upp oss med matchens gång var vi inte alls nöjda när vi åkte hem därifrån. Serien lever i allra högsta grad och varje poäng är livsviktig för fortsättningen.

I laget saknar vi långtidsskadade spelarna John Johansson och Robin Crantz samt Lucas Lindahl (baksida) och Felix Wilke (Axel) men däremot gör Tage Jönsson, född 02 debut vilket är kul både för Tage, laget och föreningen.

Vi tackar Sjöstrand för pratstunden och önskar honom och laget stort lycka till!

Så ses vi i 16.00 hallen, alla behövs!