Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Åby
ABY
Borta
Malmö FBC
MAL

VIKTIG BORTAMATCH VÄNTAR FÖR HERRARNA

6 februari 2021 16:00
HERR A

Herrarna möte Åby Oilers IBK på bortaplan i en minst sagt viktig match för båda lagen


På söndag möter herrarna Åby Oliers IBK på bortaplan i en minst sagt viktig match. Inför matchen placerar sig Åby på tionde plats i tabellen, fem poäng efter Malmö som i detta nu har den sista platsen för spel i Allsvenskan kommande säsong.

När lagen möttes i höstas vann Malmö med 7-5 i en jämn tillställning. Båda lagen är nykomlingar i serien denna säsong. Oavsett vilket lag som vinner matchen så är det en vinst som är av enorm tyngd, en så kallad sexpoängsmatch.

Så här säger tränare Jörgen Hansen om veckan som gått och inför matchen emot Åby -Vi har ju fått tillbaka Kim Clemedtson i veckan som gör comeback på söndag och sedan värvade vi hem Axel Rasmussen från Höllviken. Axel kommer dock inte att vara med på söndag utan får vänta en vecka till men i det stora hela har vi under veckan testat lite nya femmor och försökt förbereda oss inför matchen på bästa sätt.

-Vi inledde 2021 på bästa sätt och slog två topp-lag som sedan följts upp av två förluster. Vi har med andra ord blandat och gett mot lag över oss. Nu tar vi oss an lagen under oss och då gäller det för oss att bekänna färg och få ut den allra bästa produkten av oss själva. Tror jag talar för hela laget när jag säger att vi ser framemot denna match riktigt mycket.

Hur är statusen i truppen? -Jo men den är bra, bara Gustav och Oskar som är på en lång frånvarolista som tidigare, Robin Crantz kommer att saknas på grund av en stukning, inget allvarligt men för tidigt att spela med. På plussidan har vi två comebacker i Kim Clemedtson och Jacob Carleson, i övrigt att truppen frick och laddad.