Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

FORTSATT VERKSAMHET FÖR ELITLAGEN MEN LÖRDAGENS HERRMATCH FLYTTAS

29 oktober 2020 13:10

Under tisdagen införde Region Skåne nya restriktioner/allmänna råd med bakgrund av den ökade smittspridningen i Skåne. På onsdagen meddelade först Skånes IBF att all tävlingsverksamhet mellan den 28/10 – 17/11 ställs in (sammandrag på blå- och grön nivå) eller flyttas (matcher på röd nivå, junior och senior på distriktsnivå). Några timmar senare lät Svenska Innebandyförbundet meddela att alla matcher i Juniorallsvenskan, Herrar Div 1 och Damallsvenskan skjuts upp.

Men att Herrallsvenskan och SSL fortsätter spela enligt spelprogrammet.

Därför kommer våra elitlag att fortsätta bedriva sin tränings- och matchverksamhet och här förklarar vi närmre.


I de allmänna råden från Region Skåne står det b la att:

Alla över 15 år avråds från all sorts idrottsverksamhet. Undantag görs endast för yrkesidrottare och elever på idrottsgymnasier. Alla, oavsett ålder, avråds från att arrangera eller delta i idrottstävlingar och cuper där många möts och där resor är nödvändiga. Undantag görs för yrkesidrottare.

Våra spelare i dam- och herrlaget är inte yrkesidrottare i den bemärkelse att de har sin huvudsakliga inkomst från idrotten men Svenska IBF har i samråd med RF, FHM och andra förbund räknat in all elitidrott (SSL & Herrallsvenskan) faller in under denna kategori. Därav att serierna fortsätter spelas enligt spelprogrammet och vårt dam- och herrlag håller därför även igång sin träningsverksamhet.

”Jag tror att våra förbund kommer ut med just detta förtydligande snart och vi får såklart en del frågor just nu. Men hur som så fortgår vår tränings- och matchverksamhet. Vi har en gedigen policy samt har vidtagit en mängd restriktioner i vår träningsverksamhet utöver de vi redan hade som vi känner oss trygga med.” Kommenterar Klubbchef Mikael Jeppsson

Detta innebär att lördagens match i damernas Superliga mellan Malmö FBC och Sirius kommer att spelas enligt spelprogrammet, 13.00 i Baltiska hallen.

Däremot kommer herrmatchen att flyttas!

Men det beror inte på situationen i Skåne utan för att bortalaget Örebro har konstaterade fall av coronasmittade i sin organisation runt herrlaget. Därför väljer vi i samförstånd att flytta matchen för bidra till att undvika/minska smittspridningen. Nytt speldatum är i skrivande stund inte satt ännu och vi som hemmalag ska inkomma med förslag till Svenska IBF innan den 6/11. När matchen blivit bokad så informerar vi om densamma.

Nästa hemmamatch för herrlag är således lördagen den 14/11 kl 15.00 mot Lerum. Matchens spelas i Kirsebergs Sporthall.

Ta hand om er & håll avstånd!

/Malmö FBC