Torsdag
26 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Torsdag
14 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 2 matcher
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 2 matcher
Söndag
07 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 1 match
Fredag
19 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 2 matcher
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher

FORTSATT VERKSAMHET FÖR ELITLAGEN MEN LÖRDAGENS HERRMATCH FLYTTAS

29 oktober 2020 13:10

Under tisdagen införde Region Skåne nya restriktioner/allmänna råd med bakgrund av den ökade smittspridningen i Skåne. På onsdagen meddelade först Skånes IBF att all tävlingsverksamhet mellan den 28/10 – 17/11 ställs in (sammandrag på blå- och grön nivå) eller flyttas (matcher på röd nivå, junior och senior på distriktsnivå). Några timmar senare lät Svenska Innebandyförbundet meddela att alla matcher i Juniorallsvenskan, Herrar Div 1 och Damallsvenskan skjuts upp.

Men att Herrallsvenskan och SSL fortsätter spela enligt spelprogrammet.

Därför kommer våra elitlag att fortsätta bedriva sin tränings- och matchverksamhet och här förklarar vi närmre.


I de allmänna råden från Region Skåne står det b la att:

Alla över 15 år avråds från all sorts idrottsverksamhet. Undantag görs endast för yrkesidrottare och elever på idrottsgymnasier. Alla, oavsett ålder, avråds från att arrangera eller delta i idrottstävlingar och cuper där många möts och där resor är nödvändiga. Undantag görs för yrkesidrottare.

Våra spelare i dam- och herrlaget är inte yrkesidrottare i den bemärkelse att de har sin huvudsakliga inkomst från idrotten men Svenska IBF har i samråd med RF, FHM och andra förbund räknat in all elitidrott (SSL & Herrallsvenskan) faller in under denna kategori. Därav att serierna fortsätter spelas enligt spelprogrammet och vårt dam- och herrlag håller därför även igång sin träningsverksamhet.

”Jag tror att våra förbund kommer ut med just detta förtydligande snart och vi får såklart en del frågor just nu. Men hur som så fortgår vår tränings- och matchverksamhet. Vi har en gedigen policy samt har vidtagit en mängd restriktioner i vår träningsverksamhet utöver de vi redan hade som vi känner oss trygga med.” Kommenterar Klubbchef Mikael Jeppsson

Detta innebär att lördagens match i damernas Superliga mellan Malmö FBC och Sirius kommer att spelas enligt spelprogrammet, 13.00 i Baltiska hallen.

Däremot kommer herrmatchen att flyttas!

Men det beror inte på situationen i Skåne utan för att bortalaget Örebro har konstaterade fall av coronasmittade i sin organisation runt herrlaget. Därför väljer vi i samförstånd att flytta matchen för bidra till att undvika/minska smittspridningen. Nytt speldatum är i skrivande stund inte satt ännu och vi som hemmalag ska inkomma med förslag till Svenska IBF innan den 6/11. När matchen blivit bokad så informerar vi om densamma.

Nästa hemmamatch för herrlag är således lördagen den 14/11 kl 15.00 mot Lerum. Matchens spelas i Kirsebergs Sporthall.

Ta hand om er & håll avstånd!

/Malmö FBC