Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

WILLKOMMEN ANDREA GÄMPERLI

2 maj 2019 15:00
Dam

Schweiziska landslagsspelaren Andrea Gämperli ansluter Malmö FBC. Andrea som är nybliven schweizisk mästare med sitt nuvarande lag Kloten-Dietlikon Jets blir Malmö FBCs första nyförvärv inför nästa säsong som blir lagets femte i ordningen i världens bästa liga, SSL.


Nyligen avgjordes den schweiziska ”Superfinalen” där Andrea´s lag Dietlikon vände ett 1-4 underläge till seger i sudden death. Andrea prisades efter matchen till ”Matchens lirare” och har under säsongen stått för 44 poäng (26+18). Andrea som är född 1995 har redan spelat 50 A-landskamper och är en av lagets bärande spelare. Till hösten byter hon till Malmö FBC och världens bästa liga.

”Såg Andrea spela i U19-landslaget 2013 och har följt henne sen dess. Andrea är en tvåvägsspelande center med enorm räckvidd, starkt passningsspel och skicklig avslutare. Hon kommer in i helt rätt läge i laget och kommer bli en viktig spelare för oss.” Kommenterar Klubbchefen Mikael Jeppsson

Andrea blir ett välkommet tillskott i laget och trots sin ringa ålder kommer hon tillföra mycket erfarenhet av spel på högsta nivå under många säsonger. Totalt 6 säsonger, 157 matcher och 205 poäng har hon hunnit med i NLA (högsta ligan).

”Vi tog kontakt för två säsonger sedan och nu är tiden äntligen redo. Detta är självklart en prestigevärvning för oss och andra året i rad vi värvar en internationell etablerad landslagsspelare”. Kommenterar Sportchefen Mats-Ola Nimgård

Andrea kommer att spela med nummer 5 och ansluter laget i augusti. Förutom spel i världens bästa liga stundar även ett VM på hemmaplan i december för Andrea.

Källa: PR