Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Marcus tar över som ny klubbchef!

3 juli 2023 07:54

Malmö FBC har gjort klart med en ny klubbchef. Från och med i dag kliver Marcus Hedlund in på kontoret som klubbchef.


Marcus Hedlund blir ny permanent klubbchef i Malmö FBC efter Mikael Jeppsson, som det senaste året varit tjänstledig för en projektanställning på Skånes innebandyförbund. Jeppssons anställning på förbundet blir nu tillsvidare, och Marcus tar då över som ordinarie klubbchef.

Marcus kommer att bidra med ett stort innebandykunnande, ett stort driv och många nya tankar och idéer om hur Malmö FBC kan fortsätta att utvecklas både sportsligt och i samhället. Han kommer utöver det även att fortsätta som assisterande tränare i Dam A och tar även huvudansvaret för Dam U. En lösning som gör att vi får en bättre tråd genom vår elitverksamhet med en naturlig koppling mellan SSL och Dam U.

Marcus har under många år varit en drivande ledare i skånsk innebandy där han inför förra säsongen anslöt från Munka-Ljungby där han varit aktiv i flera olika roller de senaste 8 säsongerna. Han har även varit distrikslagsledare för Skåne i 5 år där han krönte sista året som kapten med en silvermedalj. Nu lägger han det privata yrket åt sidan och satsar fullt ut på Malmö.

Jakob Wikenstål, som det senaste året varit tillförordnad klubbchef, kommer att ta en ny roll inom föreningen som projektledare på marknad, sälj och eventsidan. Jakob har haft en bred roll det senaste året, men kommer nu att fokusera på att driva den kommersiella sidan av föreningen framåt, vilket han redan kommit igång med tex affärsnätverket Magenta, samt flera nya samarbetspartners till föreningen.

Jakob och Marcus har påbörjat överlämningen redan, och Marcus tillträde sin tjänst officiellt den 1/7.

"Med denna mycket nödvändiga utökningen av resurser för klubben kommer vi att stå starkt rustade för nästa säsong, både sportsligt och ekonomiskt. Det har varit ett tufft år för vår förening, men med rätt personer på rätt plats ska vi ta ytterligare kliv uppåt. Den kommersiella sidan blir oerhört viktig, och där kommer både Marcus och Jakob vara nyckelpersoner", säger Joakim Spåre, vice ordförande.

Marcus kommentar om den nya rollen ”Det skall bli en spännande uppgift och jag är väldigt hedrad att få kliva in som klubbchef i en av Skånes största föreningar. Vi har ett utvecklingsarbete framför oss som jag bara längtar efter att få sätta tänderna i. Malmö är en förening med en otroligt bred verksamhet som vi skall förvalta på bästa sätt och även spetsa till för att stå starka i framtiden.”