Söndag
09 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 2 matcher
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 2 matcher
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 2 matcher
Lördag
21 Mar 1 match

VI STARTAR JAS-DAM

6 maj 2019 15:00
Dam

Vi är mycket glada och ser fram emot att ställa klubbens första JAS-damlag på plan säsongen 19-20. Laget kommer att ledas av en stark stab med Charles Hansen och Ellen Tillman i spetsen.


”JAS” är en nationell tävling för damjunior 17-lag (födda 2002) som spelas i serieform under merparten av säsongen innan slutspelet tar vid. I laget kommer dock merparten av spelare vara yngre och stommen kommer ifrån det Flickor 03-lag vi har haft tillsammans med Gårdarike under säsongen.

Vill börja med att förtydliga att detta inte är en i mängden av JAS-satsningar som bara snackar om Innebandyfesten. Utan detta är en elitutbildning vars syfte är att utveckla spelare som vill satsa lite extra på sin idrott. Med lag i damernas Division 1, JAS och F16 kommer vi för första gången i klubbens historia att ha en stark utvecklingsplattform under SSL-laget. Bygget är dock långt ifrån klart och jobbar vi rätt så kommer det sportsliga resultaten av sig själv!” Kommenterar Klubbchefen Mikael Jeppsson

För att ytterligare understryka våra utvecklingsambitioner med laget har vi rekryterat en minst sagt kompetent och engagerad ledarstab. Huvudtränare är Charles Hansen som har ett långt förflutet i klubben där han främst har varit huvudtränare för Dam U. Charles som kommer från andra sidan sundet har även varit förbundskapten för Danmarks U19.

Vi skapar det här laget för att göra en smidigare övergång från junior till senior. Övergången kan vara ganska stor och vi skulle vilja ge tjejerna möjlighet att utveckla sig extra och tillåta dem att träna och spela med flickor i sin egen ålder i en till två säsonger mer. Vårt fokus i JAS-laget är att skapa en stark träningsmiljö där fokus ligger på att utveckla spelarna. Detta gäller givetvis tekniskt och taktiskt träning, och även mentalt och fysisk. Vi vet att genom att anmäla sig till JAS-serien kommer matcherna att bli tuffa, men för att bli bra måste man våga spela mot bättre motståndare. Jag är säker på att detta kommer att hjälpa os att utvecklas mycket under säsongen.” Kommenterar huvudtränare Charles Hansen på svensk/danska.

Till sin sida kommer Charles ha fd elitspelaren Ellen Tillman. Ellen la klubban på hyllan efter en lång spelarkarriär på SSL-nivå med Mora (2 x SM-silver, 1 x SM-brons) och Malmö FBC, där hon var lagkapten under ett par säsonger. Ellen har även ett par U19-landskamper på meritlistan och jobbar för Skånes Innebandyförbund med b la spelarutveckling.

När jag la klubban på hyllan för ett år sedan hade jag tankar på att det hade varit roligt att testa på att träna ett lag. Så i höstas fick jag frågan från Niklas som undrade om jag ville hjälpa till och träna Flickor 03-05 vilket jag tackade ja till. Det har varit en väldigt rolig säsong med härliga tjejer som jag tycker har utvecklats mycket under säsongen som har gått. Inför kommande säsong i JAS ser jag framemot att vara med på tjejernas fortsatta utveckling och det jag vill och hoppas kunna bidra med är min erfarenhet från högsta nivå inom innebandyn. Att kunna hjälpa tjejerna med vad som krävs av en som spelare för att kunna ta sig dit och vad det är man behöver utveckla som både person och innebandyspelare.” Kommenterar assisterande tränare Ellen Tillman

Två träningar i maj återstår innan ett kortare uppehåll tar vid och i vecka 23 startar försäsongen.

För den som är intresserade av att veta är välkomna att kontakta Charles.

+4521800116 [email protected]