Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Summering av Gothia Cup 2019

7 januari 2019 08:58

Den årliga föreningsresan till Göteborg och Gothia Innebandy Cup gick av stapeln mellan den 3 och 6 januari. En lång tradition fördes vidare av våra grymma ungdomslag som tappert kämpat och krigat sig igenom många tuffa match i många hallar och mot motstånd från Danmark, Norge, Tjeckien och Schweiz. Här får ni en summering av årets resa.


Gothia Innebandy Cup har varit en cup som Malmö FBC nästan alltid delagit i med olika lag från ungdomssektionen. Klubben har också haft många framgångar i tävlingen med 2 guld B18 2012 och B16 2009 samt ett silver för G15 2010. Genom åren har våra lag alltid satt sin prägel på både cupen och på Göteborg med våra magenta färg och hejande från läktarhåll. Nu var det dags för nästa omgång ungdomar att föra traditionen vidare.

Följande lag var med i årets turnering:

Flickor 03-05 (G13 och G15 klassen) Pojkar 05 (B13 klassen) Pojkar 06 (B12 klassen - två lag) Pojkar 07-08 (B11 klassen)

Styrkorna samlades tidigt under morgontimmarna på Kirseberg. Många var trötta men man kände ändå av en viss längtan i luften. Kl 05:05 lämnade de två busslasten Malmö och styrde skutan mot Göteborg. Spelare såväl som ledare passa på att snacka av sig lite innan några försökte få in en sista timmes sömn. Väl framme i Göteborg växla B12 grabbarna igång till tonerna av "Alla heter Glenn i Göteborg" och de var också först ut med match kl 10 så ingen vila för dom. Gruppspelet drog på på alla cylindrar under dagen då alla lagen sakta men säkert började komma in i turneringen. Kul också att våra lag inte enbart fick spela mot svenska lag men också mot utlänskt motstånd där B12 mötte både Tatran Stresovice och Panthers Praha från Tjeckien, G15 mötte Zuger Highlanders Selection från Schweiz och SF Grei från Norge. Dessutom så fick lagen spela mot några väletablerade och kända svenska föreningar som Lindås, Kalmarsund och Växjö. Lagen kämpa hårt men segrnana såg ut till att utebli från den första dagen med G13s 2-2 mot Landvetter som bästa resultat men då visade G15 vägen med en riktig kämparseger mot SF Grei med 1-0 i den sista matchen för dagen. Noterbart var även att våra P07/08:or gjorde Gothia debut i B11 klassen mot FBC Vinga!

Andra dagen skulle segrana börja komma in till våra lag. B12 började med att slå danska Fredrikshavn Blackhawks med 5-1 och därefter tog B13 sin första seger mot seriekollegan Båstad med 2-1 och segervideon från den matchen har nog inte undgått någon! Sen gjorde det andra B12 laget en stark insats mot NOR 92 från Norge och vann med hela 7-0. Även tjejerna i G13 fortsatte på den inslagna vägen med en dramatisk sista minuten seger mot Eken IBK inför storpublik med föräldrar och spelare från B12 och det andra tjejlaget. B12 fortsatte på segerspåret och stod för årets skräll när de lyckades slå FC Helsingborg under Vidar Jonsson med 6-2. Det andra B12 laget hade chans att nå A-slutspel om de slog Karlskrona vilket de också gjorde med 5-3. G13 och B13 avslutade dagen med matcher mot våra skandinaviska grannar Svevia och Helsingör från Norge och Danmark men föll med uddamålet i båda matcherna.

På lördagen var det slutspel för alla lag utom B11 som spelade i kämpande klass. B12 ångade på och vann en tät och svänging match mot Lindås på deras egen hemmaplan med 9-7. Sen fick B11 känna av SSL vibbar när de fick ställas mot Pixbo/Wallenstams B11 och just Malmö vs. Pixo har vi sett flera gånger de senaste åren i damernas SSL dock så var även deras B11 en bit före våra egna precis som damerna. G13 fick chansen att möta Linköping i åttondelsfinal och vann med 6-3. I A-slutspelet så blev Nybro nummret för stort för våra B12 som gav dom en riktig kamp om avancemanget. Det andra B12 laget ställdes mot norska GIF Figthers i deras åttondel och och stod för kanske den mest dramatiska match detta året. 5-5 efter 2x20 och straffar fick avgöra där de kom tillbaka från ett 0-2 underläge men det blev norsk seger efter ett tappert kämpande och det var oerhört starkt av spelarna att kliva fram och ta straffar i en avgörande slutspelsmatch. För G13 tog resan slut i kvartsfinalen mot Värnamo och för G15 blev Skattskär för tufft och även deras resa tog slut där.

B11 avslutade årets resa med sin sista match mot Rugsted från Danmark innan färden hem började. I slutändan hade våra lag spelat 34 matcher på 4 dagar och gjort 99 mål samt tagit 10 segrar. Starkt kämpat allihopa!

G15 - B-slutspel åttondelsfinal G13 - B-slutspel kvartsfinal B13 - B-slutspel sextondelsfinal B12 Magenta - B-slutspel åttondelsfinal B12 Svart - A-slutspel åttondelsfinal B11 - Kämpande klass, inget slutspel

Stort tack till alla lagen som höll Malmö-fanan högt i Göteborg och tack för underhållande matcher och härliga dagar! Nästa år blir vi ännu fler och färgar hela Göteborg i magenta!

PS. Alla grymma bilder finns på våran facebook! Snart kommer även en efterfilm från resan!

Ungdomsansvarig Henrik Nordström