Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 2 matcher
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 2 matcher
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match

VÄLKOMMEN INKA

17 april 2020 17:00
Dam

Malmö FBCs damers tredje nyförvärv för säsongen heter Inka Lampinen och kommer även hon från Finland. Inka är lagkapten i finska högstaligans näst bästa lag PSS. Hon har också 30-talet landskamper på sitt CV.


Inka Lampinen är född 1990 och har den gångna säsongen spelat för PSS som slutade tvåa i finska superligan. Inka var lagkapten och från sin backposition producerade hon 24 (12 + 12) poäng på 20 matcher vilket hon var näst bäst med i laget. Inka beskrivs som en fysiskt spelande back som gärna deltar i anfallsspelet.

”Vi har följt Inka under 2019 i landslagssammanhang och såg en mycket fysiskt hårdför back med ett resolut passningsspel. Att hon samtidigt har vuxit fram som en poängstark back i sitt klubblag blev en välkommen bonus såklart. Vi får också in ännu mer erfarenhet och ledarskap i truppen samt inte minst en spelare med enormt driv.” Kommenterar huvudtränaren Mikael Jeppsson

Inka tog framförallt under 2019 klivet att etablera sig på allvar i det finska landslaget och spelade sitt första VM-slutspel i vintras.

”Ännu ett starkt nyförvärv och en spelare som kommer för att utvecklas i världens bästa liga, kan man vara annat än nöjd!? Förutom målinriktad är Inka väldigt företagsam och har på egen hand redan planerat för sin flytt till Malmö som sker så fort det är möjligt utifrån rådande omständigheter.” Kommenterar Sportchefen Mats-Ola Nimgård

Fotograf: Ville Vuorinen

Källa: PR