Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Nu samlar vi in innebandyutrustningen du inte behöver

7 december 2020 14:28
Förening

Nyligen lanserade Svenska Innebandyförbundet tillsammans med SSL-klubbarna en kampanj för att lämna in gammal innebandyutrustning till Fritidsbanken. Såklart väldigt positivt och extra kul att Malmö var tidigt ute med just en Fritidsbank.

Det ger oss också tillfälle att specifikt beskriva hur vi målmedvetet jobbar med bättre begagnad innebandyutrustning i Malmö FBC.


Inom Malmö FBC har vi i flera år jobbat med att återanvända gammal utrustning. Specifikt när det gäller innebandyklubbor så samlar vi b la in alla ”gamla” klubbor från våra seniorspelare i Herr- och Dam A. Även våra andra senior- och juniorspelare som vet om att vi alltid tar emot klubbor som inte används brukar spontant lämna in till klubben. Dessutom samlar vi in alla knäckta klubbor som tyvärr blir en del på en säsong. Alla klubbor kapas och fixas till för att sen användas i vår uppstartsverksamhet Innebandyskolan, sociala projekt samt att alla ledare på grön nivå har tillgång till en uppsättning klubbor att låna ut till nya spelare som kommer för att prova på.

”Vi återanvänder närmre 150 st innebandyklubbor varje säsong, vilket faktiskt är riktigt mycket! Men det behövs och ibland är vårt lager på klubbor nästan helt tomt!” Kommenterar barn- och ungdomsansvarig Andreas Törnqvist

Det är viktigt att en låneklubba håller bra kvalité så att den som lånar ska får en bra känsla så förutom kapning i olika längder så ska blad och grepplinda vara hel. När klubborna sen börjar bli lite mer slitna så skänks sen bort till olika fritidshem som använder dem till att spela utomhus eller så lämnas de hos just Fritidsbanken.

”Ja vi blir väldigt populära hos fritidshemmen när vi kommer med våra innebandyklubbor och vi brukar få en hel del ”beställningar” varje säsong. Men såklart jättebra att våran sport kan liras så mycket som möjligt och många barn kommer ju till vår verksamhet för att de just har tyckt att det var roligt att spela innebandy på fritids.” fortsätter Törnqvist

Men det är inte bara innebandyklubbor som återanvänds! Även skor, kläder- och målvaktsutrustning i bra kvalité samlas in. Skor- och kläder används mycket i våra sociala projekt vilket är väldigt viktigt då den utrustningen saknas hos många. Målvaktskläderna används som ”lånekläder” i våra hallar och vid en större rensning för ett tag sedan så skänktes närmre 15 uppsättningar till Fritidsbanken.

”När vi i somras hade aktiviteter i olika områden så passade vi på att skänka ut närmre åtta flyttkartonger skor- och kläder till våra besökare. Man kan lugnt påstå att Malmö FBC-loggan syntes överallt i somras och utrustningen hoppas vi gör fortsatt nytta i ex skolidrotten. Vi upptäckte dock ett litet problem med att det är mestadels skor från A-lagen som vi samlar in, för det saknas då en hel del mindre storlekar. Så det är välkommet om någon känner att man behöver rensa därhemma.” kommenterar Yamou Njai som är ansvarig för våra CSR- projekt.

Så i samband med den kampanj som nu lanserar för insamling till Fritidsbanken inklusive våra egna behov av utrustning så påbörjar vi en intern Malmö FBC-insamling fram till julafton. En del av utrustningen spar vi inom klubben för att använda i våra projekt och uppstartsverksamhet, men merparten lämnar vi in till Fritidsbanken. Det vi samlar in är:

  • Innebandyklubbor & blad. Även knäckta klubbor, är den för kort så kanske grepplindan kan återvinnas.
  • Inomhusskor i bra kvalité (inga hål eller nedslitna sulor)
  • Målvaktsutrustning
  • Malmö FBC - träningskläder

Men vi tar även emot övrig ”idrottsutrustning” (ej kläder) som ligger och samlar damm där hemma i källaren, vinden, förrådet eller i överfulla garderoben. Fotbollsskor, tennisrack, skridskor, bollar etc mm som är funktionsdugligt kan ni också lämna in!

Insamlingen sker i Kirsebergs och Toftanäs Sporthall i utmärkta kärl.

Läs artikel ”Bidra till folkhälsan – ge bort gammal utrustning” här: https://www.innebandy.se/inlagg/lista/bidra-till-folkhalsan-ge-bort-gammal-utrustning/

Läs mer om Fritidsbanken här: https://www.fritidsbanken.se

När Idrottens Hållbarhetsbarometer för första gången undersökte svenska folkets uppfattning om vilka idrotter som gör mest inom området hållbarhet hamnade innebandy i topp. Läs artikeln i sin helhet här:

https://www.innebandy.se/inlagg/lista/innebandy-rankad-som-mest-hallbara-idrotten/