VM GULD!!!

7 maj 2018 15:35

I Söndags bärgade de svenska U19 damerna VM guldet i St Gallen, Schweiz och det gjorde de med magenta profilerna Madde Karlsson som kapten och Mikael Jeppsson som team manager/assisterande tränare. Det blev även sista gången vi ser denna duo i U19 sammanhang.


Vi har under förra veckan skrivit en hel del om damernas U19 VM och det med all rätt för där har vi ju hittat våra egna profiler i Madde Karlsson och Mikael Jeppsson som förutom burit de svenska färgerna även burit våran magenta fana ner till joddlarna i Schweiz och St Gallen. De gick genom gruppspelet utan något större test mot Tjeckien, Tyskland och våra kära grannar Norge. I Semin blev det något överraskande Polen som stod för motståndet där de flesta hade tippat att värdnationen Schweiz skulle stå. Hemmanationen fick nöja sig med en femte plats i hemma VM medans Madde och Micke tillsammans med Sverige ångade förbi Polen och tog sig till final.

Väl i finalen så blev det som väntat Finland som stod för motståndet och även om det blev första gången som svenskorna hamna i underläge i turneringen så gick det inte att få stopp på det blågula ångloket som långsamt malde ner även finskorna och tillslut så kunde Madde lyfta bucklan som kapten för dessa U19 damer. Det blev ett värdigt slut för hennes U19 resa med ett VM guld och även för Mikael Jeppsson blev det sista framträdet i U19 sammanhang efter att ha hjälp dom till 3 raka VM guld. Ännu en gång har Sverige bärgat ett VM guld med magentianer i truppen. En stor framgång även för klubben! Nu är frågan bara vem som blir nästa magentian att dra på sig den blågula dressen.

Vi säger stort grattis till Madde och Micke och de svenska U19 damerna som visat att Sverige är världens bästa innebandyland återigen!