Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Malmö FBC ute i världen

11 februari 2023 08:21

Snart dags för Skånederby och inför denna match har vi pratat med två av våra spelare som varit på internationella uppdrag, nämligen Jacob Carleson och Simon Lindblad.


Om bara några dagar är det dags för Skånederby mot höllviken! Utöver att herrlaget tog ett nytt poäng i Allsvenskan Södra efter en imponerande instats mot FBC Lerum så har även två herrspelare varit på internationella uppdrag.

Först ut tar vi tempen på lagkapten, Jacob Carleson som åkte till Norge för att representera Storbritannien.

Vart har du varit Jacob och hur hamnade du där?

Jag har varit en sväng i Stavanger på träningsläger med Storbritannien.

Då jag föddes i England så tillåts jag representera dem. Vi hade mycket fokus på att lära känna varandra både på och utanför planen. Anledningen till att vi var i Norge är för att nya tränaren är håller till där, även om han är svensk. Även i laget är det många med dubbla medborgarskap där flera också är svenska medborgare.

Vi kommer fortsätta att ha en del träningsläger under året för att sikta mot att toppa formen till VM-kvalet om ca ett år.

Vår andra internationella herrspelare är Simon Lindblad som åkte till i Frankrike för att representera Nederländerna.

Hej Simon, du har debuterat för annan landslag, vilket och hur kommer det sig?

Jag ihop med min lillebror Felix har under helgen gjort debut i Hollands landslag. Vår morfar är ifrån Holland & efter att de nya reglerna kom ifrån Internationella innebandyförbundet att man kunde byta landslag utan medborgarskap så var det ett självklarhet för oss att representera hans land då vi gärna ville göra honom lite extra glad & stolt, sen ser vi det också som ett roligt äventyr att göra tillsammans.

Vi spelade en träningsturnering i Frankrike där vi mötte Belgien, Italien & Frankrike.

Tyvärr blev det förlust i samtliga matcher men laget saknade tio stycken ordinarie spelare & man tog tillfället i akt att testa nya spelare både från inhemska ligan men även utanför.

Det var en jätterolig upplevelse & ser framemot nästa samling med laget.

Nu laddar Jacob och Simon för fullt inför stundande Skånederby 15/2 mot Höllviken. Säkra din biljett här och varför inte även boka in en plats på After Worken!