23 Mar 1 match

VM-UPPDATE 4: NU SKA MEDALJERNA DELAS UT

15 december 2019 11:32
Dam

Efter två vansinnigt spännande semifinaler är nu dags att dela ut medaljer. Sverige med Ellen Rasmussen möter Schweiz med Andrea Gämperli i finalen Dessförinnan gör Tjeckien med Tereza Urbánková upp om bronset mot Finland.

Stort LYCKA TILL tjejer!

Semifinal 1: Sverige vs Finland 5-4

Efter en svensk busenkel resa fram till semifinalen blev det med ens betydligt tuffare när ärkerivalen Finland stod på andra sidan. Sveriges drog ifrån till en 3-1 ledning i mitten av den 2:a perioden men på knappa minuten var det kvitterat igen. I periodens slutskede kunde sen Sverige återta ledningen i spel 6 mot 5. Finland bjöd tillbaka i numerärt överläge och kvitterade till 4-4 med ca 10 minuter kvar av matchen. Sveriges för dagen bästa spelare Emelie Wibron såg dock till att sätta Sverige i förarsätet igen med ett för henne patenterat avslut (som förmodligen samtliga SSL-målvakter har fått känna x antal gånger genom åren). Finland satsade allt på ett kort men kunde inte skapa tillräckligt heta chanser i spel 6 mot 5. Ellen Rasmussen som gjorde ”comeback” i kvartsfinalen efter skadan hon drog på sig i premiärmatchen spelade hela matchen och hade även stort defensivt förtroende i matchens slutskede.

Semifinal 2: Schweiz vs Tjeckien 7-6 SD

Var detta den mest ”galna” VM-matchen genom historien? För er som inte såg den bör omedelbart surfa in på You-Tube och uppleva den, det räcker med att ni ser matchminut 58-60 + 5 min spel i SD. Det som händer de första 58 minuterna är att Tjeckien mål- och spelmässigt ”kör över” Schweiz som kanske var tagna av stundens alvar. Tereza Urbánková öppnade målskyttet och stod även för assisten fram till 6-1 två minuter in i den 3:e perioden. Tjeckien hade även chansen att stänga matchen totalt via en straff med knappa 5 min kvar, då var ställningen 6-2. Istället fick vi se kanske tidernas vändning på den här nivå när Schweiz började upphämtningen tid 58.18 och efter sätter 6-6 med knappa 20 sek kvar av ordinarie tid. Matchen gick till förlängning och inte helt oväntat är det Schweiz som avgör mot ett paralyserat Tjeckien. Andrea Gämperli spelade hela matchen och får i eftermiddag uppleva en VM-final på hemmaplan inför fullsatta läktare. Tereza får istället ta nya tag i matchen om 3:e pris mot Finland.