23 Mar 1 match

Förlust i kvartsfinal 3

26 mars 2018 22:36
Dam

Under måndagskvällen inkasserade vi vår tredje raka förlust mot IKSU i säsongens SM-slutspel, vilket sonika betyder att det just är slutspelat. Men jämfört med de två tidigare matcherna så "levde" denna match i stort sett 60 minuter och laget gjorde en mycket stark prestation.

Jämfört med de två tidigare matcherna så var det nog många som höjde något på ögonbrynen när det var bortaledning efter den första perioden (Ellen Rasmussen). Vilket mål vi sen fick se, 2018 års version av spelvändningsboken titta och njut!

IKSU kom ut start i den 2:a perioden och kvitterade efter knappa minuten samt tog även ledningen efter halva matchen gången. Fortsatt stenhårt jobb och IKSU hade svårt att skapa tillräckligt heta målchanser. Underläge med 1-2 efter 40 spelade och nu är man med i matchen inför den tredje perioden.

En period som fick inledas i BP! Men kanske att man har hittat rätt recept (har ju fått träna en del…) för nu skapade inte IKSU nämnvärt med chanser. Men chanser skulle de få och tyvärr efter en tappad boll i anfallszon så sitter 1-3. Uppförsbacken började se brantare ut och när också 1-4 sitter med 10 min kvar så ser det dystert ut. Allt på ett kort och för dagen mycket duktiga Johanna Olsson i målet fick köra beeptest från mål till avbytarbänken när ledarstaben beordrade 6 mot 5 spel. En chansning som förvisso gav ett mål (Cecilia DiNardo) men IKSU gjorde två och slutresultatet skrev till 2-6.

Trots förlust var det ett stort fall framåt och laget ska vara mycket stolta över sin prestation.

Nu återstår endast finalen i Skånemästerskapen innan vila och återhämtning väntar Malmö FBC Dam.