Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

CECILIA DI NARDO FÖRLÄNGER

27 mars 2020 19:00

I våras passerade hon gränsen för över 100 spelade matcher och nu står det klart att en av världens bästa innebandyspelare förlänger med Malmö FBC. Danska Cecilia Di Nardo med hela sex VM-slutspel i ryggsäcken ska ta Malmö till SM-guld.


I hemmamatchen mot Täby uppmärksammandes Di Nardo för att hon passerade gräsen för 100 spelade SSL-matcher i Malmö FBC. Totalt har det nu blivit 103 matcher och 96 (55 + 41) poäng. Under säsongen har Di Nardo spelat på såväl back som centerposition och även varit viktig i alla ”special teams”.

”Di Nardo kom som poängstark forward till Malmö för fyra säsonger sedan men har med tiden vuxit fram som en oerhört stark speluppbyggare vilket har placerat henne mer i rollen för back och center. Tycker att hon har stått för sin absolut bästa säsong hitintills och varit mycket delaktig i lagets framgång den gångna säsongen. Enormt spelsmart, bolltrygg och explosiv i sitt spelsätt, den utespelare med mest speltid under säsongen.” Kommenterar huvudtränaren Mikael Jeppsson

I landslagssammanhang råder ingen tvekan om att Di Nardo bär sitt Danmark på sina axlar. På 87 landskamper har hon stått för smått otroliga 146 (97 + 49) poäng. Noterbart är även att hon med sitt 47:e mål i VM-sammanhang satte totalt målrekord. Ett rekord hon tyvärr blev av med i samma VM till schweiziskan Corin Rüttimann. Mot rekordet igen i ett 7:e VM?

”I min bok håller Di Nardo högsta internationella klass och hade definitivt slagit sig in i det svenska landslaget om det inte hade varit för den lilla detaljen att hon är danska.” Avslutar Jeppsson

Källa: PR