Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Herrarna till final efter kross emot Åstorp/kvidinge IBS

15 februari 2019 16:23

Läs hur unga spelaren Ale Albinsson (född 2002) tänker kring den historiska vinsten i semifinalen i Skånemästerskapen


Herrarna begav sig under onsdagskvällen till Åstorp för att möta seriekollegan från förra säsongen Åstorp/Kvidinge i semifinal i Skånemästerskapen. Matcherna emot Åstorp brukar alltid vara jämna och spännande tillställningar men denna kväll var det Malmö för hela slanten. Det märktes att det var ett revanchsuget gäng efter söndagens poängtapp emot Lerum. Matchen slutade hela 11-3 till FBC som därmed är klara för en historisk final i Skånemästerskapen. Till matchen saknades några ordinarie spelare och unge forwarden Ale Albinsson (född 2002) fick chansen till mycket speltid. Någor han förvaltade med stort förtroende och dessutom två poäng. Hemsidan tog ett snack med Ale om hans tankar efter matchen

Vinst och utklassning av Åstorp, hur kommer det sig att Malmö kunde vara så här bra idag? Jag tror det var för att vi var mer taggade på att vinna än Åstorp och kunde spela med ett högre tempo.

Detta var din andra seniormatch, du var med emot IBK Lund i kvartsfinalen också, vad är den största skillnaden för dig i dessa matcher i jämförelse med dina JAS-matcher? Jag skulle säga att det är framförallt effektiviteten och tempot som är den största skillnaden mellan att spela JAS innebandy och matcherna jag har spelat med A-laget. I JAS matcherna har man mycket mer tid med bollen och det krävs inte heller riktigt samma tempo. I de två matcherna jag spelat så gäller det också att ha ett större fokus hela tiden annars så straffar det sig direkt.

Hur är det att komma in i A-laget, hur bemöter dem en yngling som dig och finns det några extra saker man som ung får ansvara för? Det är såklart nytt att komma in i ett A-lag där de flesta är betydligt äldre än en själv. Men jag tycker att de har bemött en bra och kan förklara saker både på och utanför planen om det är något man undrar över.

Två poäng bidrog du med i protokollet, berätta om assisterna? Den fösta assisten var väl att jag bröt bollen nere vid sargen på egen planhalva och den gick till Felix Carlgren som kunde gå själv och sätta in bollen vid bortre stolpen. Den andra assisten vet jag inte hur den kunde tillskrivas mig. Det var Gustav som sköt från halva plan utan att jag nuddat bollen innan, men jag tackar inte nej till två assist såklart.

Nu väntar en final emot SSL-laget Höllviken, vad tror du om den matchen? Jag tror att det kommer bli en betydligt tuffare match än den senaste mot Åstorp. Att vara skånes bästa lag är såklart en väldig prestige så därför tror jag att det kommer bli en tuff och jämn match där det säkerligen kan avgöras på straffar eller liknande. Såklart så kommer vi vara underdogs med tanke på att Höllviken spelar i en serie högre men då kan man också räkna med underskattning vilket är väldigt farligt.

Coach Hansen om Ale och vinsten Det finns massvis med talang i Malmö och jag blir så jäkla glad och stolt när alla dessa unga spelare som kommer upp och in i vårt lag går in på banan och verkligen tar chansen. Dem är helt respektlösa och visar verkligen att kommande generation Malmö FBC-spelare är riktigt spännande och redan nu väldigt duktiga. Ale gör en fullt godkänd match och ska vara stolt över sin insats.

Att vinna emot Åstorp är alltid riktigt skönt, under mina snart två säsonger har vi mött Åstorp fyra gånger, två förluster, en vinst, en lika så att få vinna såhär stort var sjukt kul. Killarna levererade verkligen upp idag och vi visste vad vi ville göra från början till slut. Ett stort steg framåt i jämförelse med i söndags när vi tappade en poäng emot Lerum. Nu blickar vi framåt emot lördag när Lillån kommer på besök i Kirseberg kl 13.00