Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sommarprat med Filling

20 juli 2019 15:00
Dam U

Dam U:s nya huvudtränare Tobias Filling drog igång försäsongen i mitten av maj och har nu släppt iväg spelarna på några veckors egenträning. Vi tog en pratstund med Filling för att höra hur han känner inför nya uppdraget.


Du har nu varit igång i åtta veckor med laget. Hur är känslan? Känslan jag har just nu är att, det finns mycket kunskap i truppen som gärna vill ut och bevisa detta plan. Nästan så man längtar till att löven börjar falla och serien börjar. Men nu ska vi njuta av ett par veckors ledighet i sol & värme.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen? Vi har kört 3 pass i veckan 2 löp/fys 1 inomhus, men fokus har legat på att hitta en bra truppkänsla med tanke på att det har kommit en del nya/gamla ansikten i truppen.

Kan du ge en kort beskrivning av truppen! Våra unga tjejer har ju blivit ett år äldre och fått lite mer rutin från div 1 spel, samt att truppen kommer att förstärkas med en hel del rutin från spel i högre divisioner. Så är säker på att vi kommer att hitta både mer snabbhet, styrka och teknik på plan kommande säsong.

Är det någon spelare som har överraskat extra på dig? Vill helst inte prata individuella spelare så här tidigt, men båda våra våra målvakter Vilma och Emma har sett ruskigt starka ut på de få träningar vi gjort, Martinas pannben på fyspassen har inte överraskat utan imponerat på mig, sedan är det ju Ellenors teknik och proffsighet som gjort att jag dragit på smilbanden både 1 och 2 gånger. Men som sagt så har hela kollektivet bidragit till att jag tror på en väldigt positiv säsong för oss 19/20

Hur ser planerna ut i augusti/september med laget? Drar igång träning v32, sedan börjar vi träningsspela helgen v34, helgen v35 kommer vi att ha en teambuildnings helg och matchspel och så är vi anmälda till tuneringen i Höllviken helgen v36. Efter detta ser vi var vi står innför serien och ser om vi planerar in fler träningsmatcher.