Lördag
27 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

VÄLKOMMEN DENISA KOTZUROVÁ

18 juni 2021 17:30
Dam

Malmö FBC dams fjärde nyförvärv för säsongen heter Denisa Kotzurová och kommer närmst ifrån FBC Ostrava. Förutom ett snitt på tre poäng per match de två senaste säsongerna, har Denisa även redan känt på spel i världens bästa liga.


Denisa Kotzurová (född 1998) har en stark säsong i Tjeckien bakom sig, när den väl spelades klart! Laget slutade på en tredjeplats och åkte till slut ut i semifinalen mot slutsegrarna. Individuellt så stod Denisa för 66 (21+45) poäng på 22 matcher, varav hennes 45 assister är rekord för ligan. Säsongen 19–20 gjorde Denisa 69 (28+41) poäng, så hon har varit stabil på tre poäng i snitt två säsonger i rad. Dessutom hann Denisa spela åtta matcher i SSL med Lund i höstas, när Tjeckiska ligan hade pandemi-uppehåll, och spelade då in 9 (5+4) poäng. Denisa blev också utsedd till Tjeckiens tredje bästa spelare.

”Vi har en god relation med FBC Ostrava och har även spelat mot dem ett par gånger genom åren så vi har kunnat följa Denisa väl där och i landslaget såklart. När hon sen dök upp i SSL i höstas fick vi ju inte bara följa henne på nära håll utan även kvitto på att hon inte bara håller för ligan utan kan prestera direkt. Detta är riktigt toppnyförvärv!” Kommenterar Jessica Jensen i Sportgruppen.

”Denisa är en spelskicklig center med bra räckvidd och det är ju inte utan att en sådan position i laget står redo att fylla. Vårt lag är vana och duktiga med att ta hand om utländska spelare, dessutom har hon ju redan en landsmaninna i laget så jag tror att det kommer gå ganska snabbt för henne att komma in i allt det nya som det innebär att flytta till ett nytt land. Denisa har redan visat att hon kan prestera i SSL och med lite annorlunda roll/omgivning är jag säker på att hon kan lyfta ännu mer.” Kommenterar Huvudtränaren Mikael Jeppsson.

Källa: PM